Občina Kidričevo napreduje z obsežnimi infrastrukturnimi projekti za boljšo prihodnost

Anton Leskovar, Foto: Domen Rant

V občini Kidričevo so se lansko leto lotili ambicioznega projekta obnove kanalizacijskega in vodovodnega sistema v naselju Niverce, da bi rešili težave s preobremenjenim obstoječim sistemom. Župan Občine Kidričevo, Anton Leskovar, je v izjavi za spletni portal Net-tv poudaril, da bo obnova, ki se je začela lansko leto, zaključena septembra tekočega leta.

 

“Tako kot ste sami omenili, kanalizacija Niverca je projekt, ki je štartal v lanskem letu. To leto se nadaljujemo in v mesecu v, septembru bi s tem naj zaključili,” je dejal Leskovar.

Nadalje je župan izpostavil, da obnova ne vključuje le kanalizacije, ampak tudi meteorno kanalizacijo, vodovod ter telekomunikacijske vode v enem delu naselja Niverce, kar bo ulico ohranilo brez večjih problemov naslednjih 20 do 30 let.

Všečkajte Facebook stran in ostanite obveščeni

Poleg tega je občina Kidričevo zgradila regionalne kolesarske povezave, da bi spodbudila trajnostno mobilnost v spodnjem Podravju. “Ta kolesarska povezava je sedaj leto ravno bil tehnični pregled, bo tudi dobila uporabno dovoljenje,” je poudaril Leskovar in dodal, da se že projektirajo nove kolesarske poti, saj so na voljo še dodatna sredstva za tovrstne projekte.

Župan je razkril tudi načrte za nadaljnje povezovanje občine s kolesarskimi potmi proti Poljčanam in občini Majšperk, kar bo še dodatno obogatilo infrastrukturno mrežo in povezljivost v regiji.

Poleg infrastrukturnih projektov se občina Kidričevo osredotoča tudi na razvoj prostorskega načrtovanja, ki bo omogočil gradnjo novih naselij. Leskovar je optimistično izjavil, da bodo občinski prostorski načrt kmalu javno razgrnili in v primeru, da ne bo večjih zapletov, bi lahko bila gradnja novega naselja začeta že v poletnih mesecih.

Projekti, ki jih izvaja občina Kidričevo, kažejo na močno zavezanost izboljšanju življenjskih pogojev za svoje občane ter na usmerjenost v trajnostni razvoj in boljšo povezanost regije.
Preberite še:

V senci vladne nesposobnosti: Lokalne skupnosti na nogah proti povečanju ilegalnih migracij in načrtovanem azilnem centru…

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Lokalne skupnosti proti vladnim odločitvam: Združeni v boju proti azilnemu centru…

Množični nasprotovanje odločitvi vlade o azilnih domovih brez posvetovanja z lokalnimi skupnostmi…

MR