Največja podpora demokraciji doslej: Kljub popolni tišini večinskih medijev, da zbiramo podpise za referendum, nam jih je uspelo zbrati več kot 157 tisoč

Zbrali smo 157.138 pravilno overjenih podpisov na upravnih enotah,” je slovesno objavil predsednik SDS Janez Janša in dodal, da gre za največjo podporo demokraciji doslej.
 
Slovenski demokratski stranki, pobudnici kar treh referendumov, je uspelo nekaj, kar so mnogi dvomili, da je sploh mogoče. Zbrala je največje število pravilo overjenih podpisov za referendume. 157. 138 jih je, je danes sporočil predsednik Janez Janša in se zahvalil vsem, ki so prispevali k rezultatu.
 
Proti ukinjanju dolgotrajne oskrbe so ljudje podpisali 52.182 podpisov, proti bohotenju birokracije 52.280, proti politizaciji RTV pa 52.669. Za razpis referenduma so morali do srede 5. oktobra zbrati 40 tisoč podpisov za vsakega izmed sprejetih zakonov vladajoče koalicije.
 


 

Državni zbor referendumskega dneva še ni razpisal, saj se vladajoči izogibajo predsedniškim in lokalnim volitvam. Tako bi zapravili najmanj denarja in zagotovili potrebno legitimnost. Strah pred visoko udeležbo in glasom ljudstva je precejšen, zato bodo Golobovi naredili vse, da zakone spravijo pod streho.
 
Pomembnost dolgotrajne oskrbe.


 
 

Vir: nova24tv.si
 
 
Preberite še:

Kakšna je resnica glede RTV?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Vlada naj preneha z manipulacijami v škodo starejših

Brezglavo zapravljanje državnega-našega denarja

 
TS