Na Ptuju veliko gostincev jutri svojih teras ne bo odprlo!

Jutri odprte terase na Ptuju.

Večina gostincev komaj čaka ponedeljkovo jutro, ko bodo po dolgem času lahko ponovno odprli svoja vrata in postregli goste na svojih terasah.

 

“S sproščanjem ukrepov je vzdušje pozitivno. Obrtniki smo dosegli tisto, da delo lahko opravljamo in dosegamo tisto osnovno poslanstvo, ki ga obrt in malo podjetništvo ima, to je ustvarjanje prometa in dobička,” je za Net-Tv izjavil Boris Repič, sekretar OOZ Ptuj.

Veliko teras bo ostalo zaprtih

Po poročanju Net-tv na Ptuju z razočaranjem ugotavljajo, da veliko med njimi ne ustreza pogojem. Obrtna zbornica na Ptuju namreč ugotavlja, da večina gostincev svojih teras ne bo odprla, saj ne morejo zadostiti vsem pogojem, zato v zbornici upajo, da bi vlada dovolila obratovanje lokalov tudi v notranjih prostorih, saj je večina gostincev na robu preživetja.

“Ukrepi, ki jih sproščajo zdaj, delno odpiranje teras in gostinskih vrtov niso primerni za vse. Zato mi vstrajamo, da se odpre tudi notranjost lokalov in se ob upoštevanju priporočil NIJZ opravljajo te dejavnosti tudi v notranjosti lokalov. Smatramo, da gostinstvo ni bil nikoli tisto, kjer bi se virus širil,” je povedal Boris Repič.

Veliko gostincev pa kljub sprostitvi ukrepov ne bo moglo odpreti, zato pozivajo državo, da omogoči gostincem tudi odprtje lokalov v celoti. Sektor turizma in gostinstva je na kolenih. Okrevanje bo dolgotrajno, a še huje je, da bo kadrovsko še podhranjen.

Preberite še:

Pogoji za odpiranje teras!

 

Kdaj bomo na istem kot pred epidemijo?

“Zaprtje je povzročilo, da se je kader iz gostinstva in turizma, ki je bil plačan 80% nadomestila plače, v veliki meri preselil na zavod ali druge dejavnosti. V prihodnje se bomo srečali s problemom kadra, ko bodo dejavnosti v popolnosti odprte,” je ocenil Repič.

Sektor gostinstva in turizma je eden najpomembnejših na Ptuju. Ukrepi in posledice korona krize so sektorja močno prizadeli.

“Ko bomo obvladovali epidemijo bodisi s precepljenostjo ali drugimi ukrepi, smatramo, da bo gostinstvo in turizem na Ptuju potreboval vsaj pet let, da se vrne na tisto stanje pred krizo,” je zaključil Repič.

Vir: Net-tv.si

Preberite še:

Policisti posredovali tudi s silo!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Nov korak v smeri izgradnje Urgentnega centra Ptuj

Poslanci Spodnjega Podravja pospešili izgradnjo urgentnega centra Ptuj

 

MR