Nov korak v smeri izgradnje Urgentnega centra Ptuj

SB Ptuj
SB Ptuj. Foto: https://www.sb-ptuj.si/

Pred dvema dnevoma smo poročali o pobudi petih poslancev Državnega zbora iz območja Spodnjega Podravja, Suzane Lep Šimenko in Jožefa Lenarta iz SDS, Mojce Žnidarič iz SMC, Jožefa Horvata iz NSI ter Janija Ivanuša iz SNS, ki so nedavno poslali na Vlado RS pobudo po čimprejšnji izgradnji UC Ptuj.

 

Zraven večine poslancev Spodnjega Podravja se za UC Ptuj zavzema tudi državni sekretar Andrej Čuš 

Državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Andrej Čuš je na svojem Facebook profilu objavil, da je pred dnevi na Ministrstvu za zdravje potekal sestanek med predstavniki Ministrstva za zdravje in Splošne bolnišnice Ptuj. Sestanka se je udeležil tudi sam v vlogi državnega sekretarja.

Sestanek je vodil državni sekretar Franc Vindišar, ki je pred mesecem dni obiskal SB Ptuj in se na lastne oči prepričal, da ta projekt potrebujemo, hkrati pa obljubil tudi dodatna vlaganja v SB Ptuj, 1 milijon evrov v lekarno.

Kot je povedal Čuš se je na sestanku pokazalo veliko interesa, da se projekt (končno) realizira v praksi.

“Jasno sem povedal, da smo na Ptuju in okolici pokazali velik interes in voljo, da se ta projekt dokonča, nimam pa ravno želje, da bi za to doniral še ledvico, čeprav bi glede na zgodovino projekta kdo pričakoval, da bomo tudi to. Pa ne želim poglabljati zgodovine, zdaj živimo za danes in jutri,” je zapisal Čuš.

Sklepi sestanka so bili, da se bo na strani Vlade RS poiskalo možnosti zaprtja finančne konstrukcije, saj primanjkuje cca. 2 milijona evrov za zaprtje konstrukcije, SB Ptuj pa bo prečesala projektno dokumentacijo v smeri racionalizacije in zagotavljanja lastnih virov financiranja, v obliki parcel in stanovanj, ki jih ima na svojem kontu, lastnik pa je država.

Koordinacijo za pridobitev manjkajočih sredstev bosta vodila državna sekretarja Andrej Čuš in Franc Vindišar.

Na vodstvu SB Ptuj pa je, da opravi nalogo in uskladi odstopanja, ki so bila problem tudi v preteklosti, čeprav so tokrat minimalna.

Sestali se bodo v sredini maja in ob realizaciji vseh  dogovorov šli v zadnjo »birokratsko« fazo.

Čuš je na socialnem omrežju objavil, da bo končna odločitev na Vladi RS in upa, da gremo že v mesecu maju oz. najkasneje juniju v razpis za gradbena dela.

Vlada je pozitivno odgovorila tudi pobudi večine poslancev Državnega Zbora RS iz Spodnjega Podravja

Zgoraj omenjenih pet poslancev Državnega zbora je v pobudi navedlo:

“Menimo, da je po desetih letih resnično čas, da se začne uresničevati projekt UC Ptuj v dobro okoliških prebivalcev, ki bodo v prihodnosti potrebovali zdravstveno oskrbo, zlasti pa nujno medicinsko pomoč, zato na Vlado Republike Slovenije naslavljamo poslansko pobudo, da nemudoma sproži postopke za čimprejšnji začetek gradnje UC Ptuj.”

Vlada jim je odgovorila, da se bodo sestali s predstavniki Splošne bolnišnice Ptuj na operativnem sestanku aprila 2021, na katerem se bo pregledala in uskladila projektna dokumentacija in se uskladilo glede virov financiranja, kar se je tudi zgodilo.

Teh pet poslancev je:

  • Suzana Lep Šimenko SDS
  • Jožef Lenart SDS
  • Mojca Žnidarič SMC
  • Jožef Horvat NSI
  • Jani Ivanuša SNS

 

Preberite še:

Truplo v Dravi

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Policija svari protestnike! Simbol motorke na protestih?!

Kako bo potekalo samotestiranje?

 

MR