Poslanci Spodnjega Podravja pospešili izgradnjo urgentnega centra Ptuj

Nekateri poslanci DZ so pospešili gradnjo urgentnega centra Ptuj Foto: ČG

Pet poslancev Državnega zbora iz območja Spodnjega Podravja Suzana Lep Šimenko in Jožef Lenart iz SDS, Mojca Žnidarič iz SMC, Jožef Horvata iz NSI ter Jani Ivanuša iz SNS so nedavno poslali na Vlado RS pobudo po čimprejšnji izgradnji UC Ptuj.

V poslanski pobudi med drugim navajajo:

“Menimo, da je po desetih letih resnično čas, da se začne uresničevati projekt UC Ptuj v dobro okoliških prebivalcev, ki bodo v prihodnosti potrebovali zdravstveno oskrbo, zlasti pa nujno medicinsko pomoč, zato na Vlado Republike Slovenije naslavljamo poslansko pobudo, da nemudoma sproži postopke za čimprejšnji začetek gradnje UC Ptuj.”

Vlada Republike Slovenije v nadaljevanju odgovarja.

Urgentni center Ptuj je umeščen v pritličje prizidka ob obstoječi polikliniki Splošne bolnišnice Ptuj.

Ministrstvo za zdravje je 12.2.2020 prejelo Novelacijo št. 3 investicijskega programa s študijo izvedbe za projekt “Izgradnja Urgentnega centra v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj”, iz katere izhaja, da ocenjena vrednost investicije z vključenim DDV znaša 5,68 milijona evrov. Iz dokumenta izhajajo naslednji predvideni viri financiranja:

–  Splošna bolnišnica Ptuj: 0,51 milijona evrov

–  Lokalna skupnost- konzorcijska pogodba: 0,3 milijona evrov

–  Donacija gospodarstvenikov: 0,32 milijona evrov

–  Ministrstvo za zdravje: 4,55 milijona evrov.

V marcu 2021 je državni sekretar Ministrstva za zdravje mag. Franc Vindišar obiskal Splošno bolnišnico Ptuj in podprl izgradnjo novega urgentnega centra Ptuj v skladu z zgoraj navedenim. Na sestanku je bilo dogovorjeno, da se bodo predstavniki Ministrstva za zdravje sestali s predstavniki Splošne bolnišnice Ptuj na operativnem sestanku aprila 2021, na katerem se bo pregledala in uskladila projektna dokumentacija na velikost in vrednost C3 ter se uskladilo glede virov financiranja, ki so izven predpisane metodologije.

Preberite še:

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

 

MR