Pogoji za odpiranje teras!

Kmalu odprte gostinske terase
Jutri odprte gostinske terase. Foto: Pixabay

V ponedeljek se odpirajo terase v osmih regijah v Sloveniji. To so: pomurska, podravska, koroška, zasavska, posavska, gorenjska, goriška in obalno-kraška regija.

 

Razmak med gosti in mizami, število gostov, delovni čas ž

Postrežba bo sicer od ponedeljka dovoljena le za mizami in ob upoštevanju razdalje med osebami najmanj 1,5 metra in najmanj tri metre med robovi miz. Za eno mizo lahko sedijo največ štiri osebe, je v novem odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom ta teden zapisala vlada. Gostje morajo zapustiti terase in vrtove gostinskih obratov najpozneje do 19:30.

Gostinci morajo pred odprtjem lokalov poskrbeti za odstranitev oziroma prilagoditev uporabe predmetov v skupni uporabi, kot so začimbe in jedilni listi, tako da se jih ne bo zaporedoma dotikalo več gostov. Gostom mora biti na voljo razkuževanje rok ob vstopu in izstopu na teraso, nujno je razkuževanje miz pred menjavo gostov. Zaposleni in gostje morajo ves čas imeti nameščene maske, razen ko sedijo pri mizi. V notranjost lokala lahko gostje vstopijo izključno za uporabo toaletnih prostorov, pri čemer si morajo nadeti masko.

Tedensko testiranje zaposlenih

Lokali bodo lahko terase odprli le pod pogojem, da zaposleni, ki izvajajo ponujanje in prodajanje blaga in storitev, enkrat tedensko izvedejo testiranje na novi koronavirus. Izjemoma se ni treba testirati tistim zaposlenim, ki so cepljeni proti covid-19 ali so bolezen preboleli.

Vir: Siol.net

Preberite še:

Na Ptuju veliko gostincev jutri svojih teras ne bo odprla!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Policisti posredovali tudi s silo!

Nov korak v smeri izgradnje Urgentnega centra Ptuj

 

MR