Na Ptuju načrtovana izgradnja 30 oskrbovanih najemnih stanovanj

Nepremičninski sklad PIZ, d.o.o. že 25 let skrbi za primerno bivanje v tretjem življenjskem obdobju

 

Letos mineva 25 let od ustanovitve Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o., katerega ustanovitelj in edini družbenik je Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije. Nepremičninski sklad ima v lasti 3.172 najemnih stanovanj za upokojence in druge starejše v 116 krajih po vsej Sloveniji. Med njimi je 409 oskrbovanih najemnih stanovanj, ki se nahajajo v 17 različnih krajih. Osnovni namen Nepremičninskega sklada je zagotavljanje in oddajanje stanovanj za upokojence in druge starejše. V prvi polovici letošnjega leta bo na voljo za najem novih 60 oskrbovanih najemnih stanovanj na Bledu. Do leta 2030 je načrtovana pridobitev 725 novih najemnih stanovanj za upokojence in druge starejše, v petletnem obdobju okvirno 400.

Oskrbovana najemna stanovanja ob Potrčevi cesti na Ptuju
Nepremičninski sklad ima na Ptuju v lasti 75 namenskih najemnih stanovanj za upokojence in druge starejše. Zaradi svoje razvojne naravnanosti in cilja povečanja ponudbe oskrbovanih stanovanj v Mestni občini Ptuj se je Nepremičninski sklad v lanskem letu odločil za nakup nepozidanega stavbnega zemljišča s površino 1.896 m2 ob Potrčevi cesti, na katerem načrtuje izgradnjo večstanovanjskega objekta s 30 oskrbovanimi najemnimi stanovanji.

Oskrbovana stanovanja bodo arhitekturno in arhitektonsko prilagojena za bivanje starejših (dvigalo, držala, prilagojena kopalnica, vgrajena kuhinja …) in primerna za bivanje ene ali dveh oseb. Namenjena bodo osebam, starejšim od 65 let, ki jim zdravstveno stanje omogoča samostojno bivanje. Oskrbovana stanovanja bodo vseljiva predvidoma v letu 2024 in se bodo oddajala z razpisom, ki bo objavljen ob zaključku del. Do razpisa se prijave za najem ne sprejemajo, zainteresirani pa se lahko prijavijo na obveščanje o informacijah o razpisu za oskrbovana najemna stanovanja Ptuj na spletni strani www.ns-piz.si ali po telefonu.

Nepremičninski sklad ob tem poudarja, da je za uspešno izvedbo tovrstnih projektov pomembno tudi dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo, pri čemer se zahvaljuje Mestni občini Ptuj na čelu z županjo, gospo Nuško Gajšek, za dosedanje tvorno sodelovanje.

Informacije:
Po telefonu 01 300 88 11, med uradnimi urami v ponedeljek, sredo in petek, 9:00 – 12:00

Preberite še:

Zgorel je vrtec

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zakaj so cene goriva poletele v nebo?

4 mega-afere desetletja Roberta Goloba

 

MR