Zgorel je vrtec

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor je bil danes zjutraj ob 2.43 s strani Gasilske brigade Maribor obveščen o požaru na območju Vrtca Brezje v Mariboru, na naslovu Na trati 6, ki je dislocirana enota javnega vzgojno izobraževalnega zavoda – Vrtec Pobrežje.

 

Gasilci so ob 4. uri zjutraj uspeli požar lokalizirati, ob 7.30 pa pogasiti. Organizirana je požarna straža, ki jo izvajajo gasilci PGD Brezje. Ob 9. uri se je pričelo z ogledom, ki ga opravljajo policisti skupaj s kriminalisti in kriminalističnim tehnikom. Ko bo znanih kaj več
informacij z ogleda, vas bomo obvestili.

Glede poškodovanega gasilca je bilo v UKC Maribor ugotovljeno, da je lažje telesno poškodovan, zdravniki so mu oskrbeli vreznine na levi roki. Pri intervenciji se je poškodoval en gasilec, ki je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor v zdravniško oskrbo. Na kraju so tudi odgovorne osebe Vrtca Pobrežje in Civline zaščite. O požaru sta bila obveščena tudi dežurna okrožna državna tožilka in preiskovalna sodnica, ki ogled prepušča policistom.

Policisti in kriminalisti so ob 12. uri zaključili z ogledom kraja požara na območju Brezja v Mariboru. Pri ogledu smo ugotovili, da je do požara prišlo na ostrešju starega dela vrtca in sicer zaradi tehnične napake na električnih vodnikih napeljave. Tuja krivda je po dosedanjih ugotovitvah izključena.

Po trenutni oceni škoda na objektu znaša približno 800.000 EUR na škodo Javnega vzgojno izobraževalnega zavoda Vrtec Pobrežje oz. Mestne občine Maribor kot ustanovitelja javnega zavoda, medtem ko je podjetje, ki je izvajalo obnovitvena dela na vrtcu, oškodovano za približno 30.000 EUR (v požaru zgorelo orodje, oprema in gradbeni material).

Več sledi…

Preberite še:

Ponovno poceni bencin

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zelo velika napaka na volitvah!!!

4 mega-afere desetletja Roberta Goloba

 

MR