Na avstrijski in italijanski meji več ni kontrole

meje državna meja
Prehod državne meje! Foto: Pixabay.com

Ukinjajo se kontrolne točke na meji z Avstrijo in Italijo

28. aprila 2021 se ukinjajo kontrolne točke na cestnih povezavah na mejnem območju z Italijo in Avstrijo (na meji z Madžarsko ostajajo).

Z Odlokom o spremembah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 se ukinjajo kontrolne točke na cestnih povezavah na mejnem območju z Italijo in Avstrijo (na meji z Madžarsko ostajajo).

Pri vstopu v Slovenijo se priznavajo testi PCR tudi, če so opravljeni v Avstraliji, Novi Zelandiji, Kanadi, Izraelu ali Rusiji (poleg že zdaj priznanih testov PCR iz držav članic EU ali schengenskega območja, Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih držav Amerike).

rdečega seznama držav EU in schengenskega območja je črtana Finska, spremembe so pri administrativnih enotah Grčije, Španije in Norveške, na seznam sta dodani Malta in portugalska avtonomna regija Azori. Na rdeči seznam tretjih držav so dodani Bahami, črtajo se Sveta Lucija, Antigva in Barbuda ter Dominikanska republika.

Odlok začne veljati 28. aprila in velja do vključno 9. maja 2021.

Preberite še:

27.aprila se spominjamo…..

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Od danes je možno koristiti turistične bone

Ali bomo morali vračati vse korona dodatke, turistične bone in vsa…

 

MR