Misijonar Opeka se je zahvalil slovenski vladi za humanitarno pomoč

Pedro Opeka nominiran za Nobelovo nagrado za mir.

Slovenski misijonar na Madagaskarju Pedro Opeka je kot prvi prejel humanitarno pomoč v okviru strateškega partnerstva med ministrstvom za zunanje zadeve in Slovensko karitas, sklenjenega junija letos, so v ponedeljek sporočili iz Slovenske karitas. Za humanitarno pomoč najrevnejšim na Madagaskarju je ministrstvo namenilo 120 tisoč evrov.

 

Zahvaljujem se slovenski vladi za to humanitarno pomoč, ki jo nudi revnim družinam na Madagaskarju, ki jih je pandemija covida-19 še bolj porinila na rob družbe in poslabšala njihovo stanje. Hvala tudi vsem Slovencem, ki nam pomagajo,” je ob prejemu humanitarne pomoči dejal Opeka.

Slovenska karitas je junija z zunanjim ministrstvom podpisala sporazum o strateškem partnerstvu na področju mednarodne humanitarne pomoči za obdobje do oktobra 2023. V okviru prvega nujnega odziva v sklopu tega partnerstva, ki ga je Karitas ta mesec začela izvajati v sodelovanju z misijonarjem Pedrom Opeko na Madagaskarju, je MZZ za humanitarno pomoč najrevnejšim namenilo 120 tisoč evrov.

Vam je všeč članek? Všečkajte FB stran!

 

Zahvaljujem se slovenski vladi za to humanitarno pomoč, ki jo nudi revnim družinam na Madagaskarju, ki jih je pandemija covida-19 še bolj porinila na rob družbe in poslabšala njihovo stanje. Hvala tudi vsem Slovencem, ki nam pomagajo,” je ob tem dejal Opeka.

Zagotavljali bodo zdravstveno oskrbo za najrevnejše

V okviru projekta Humanitarna pomoč za boljše zdravje revnih na Madagaskarju, ki ga podpira MZZ, bodo med drugim na območjih s skupaj 100 tisoč prebivalci tri mesece zagotavljali možnost osnovne zdravstvene oskrbe, tudi obolelim s covidom-19, izboljšali možnosti za higieno ter preprečevanje širjenja covida in drugih bolezni. Zagotavljali bodo tudi prehransko varnost za otroke in najranljivejše prebivalce. V sklopu strateškega partnerstva med zunanjim ministrstvom in Slovensko karitas poteka tudi projekt Krepitev učinkovitosti odziva nevladnih organizacij v sodelovanju z zasebnim sektorjem na področju mednarodne humanitarne pomoči. Pri tem bodo sodelovali s Platformo NVO za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč (SLOGA). V času predsedovanja Slovenije Svetu EU bo poudarek na pripravi zagovorniških prispevkov in dogodkov na teme mednarodne humanitarne pomoči ob sodelovanju z evropskimi mrežami nevladnih organizacij.

Preberite še:

Misijonar Opeka se je zahvalil slovenski vladi za humanitarno pomoč

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Nov korak k podnebni nevtralnosti Slovenije

Kako se ob vodi gradi že danes

 

MR