Minister Poklukar pomaga na intenzivnem oddelku, člani SD pa pozivajo na proteste

Minister za zdravje Janez Poklukar se je pridružil kolegom na intenzivni enoti in jim pomagal pri delu, kjer so razmere skrajno resne. Ob tem je Poklukar pozval vse, ki so ustrezno usposobljeni, da pridejo pomagat.

Javijo se lahko preko združenj ali v bolnišnice, kjer so že imenovani covidni koordinatorji za kadre,” so pojasnili na ministrstvu.

Skušajo aktivirati tudi zdravstvene delavce, ki so prijavljeni na zavodu za zaposlovanje. V bolnišnicah intenzivno nego potrebuje že 215 bolnikov, kar pomeni, da nismo več daleč od številke, ki jo je naše zdravstvo nekako še zmožno obravnavati.

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes dopoldne opravljal operativne videosestanke glede nadaljnje mobilizacija kadra v zdravstvu z različnimi deležniki, med drugim s predstavniki Rdečega križa in Civilne zaščite. Nato je obiskal UKC LJ, kjer so skupaj z vodstvom skupaj ocenili stanje ter se pridružil svojim kolegom pri delu. Ob tem je pozval vse, ki so ustrezno usposobljeni, da pridejo na pomoč. Javijo se lahko preko združenj ali v bolnišnice, kjer so že imenovani covid koordinatorji za kadre.

V imenu vseh zdravstvenih delavcev, ki bijejo bitko na terenu, se vam zahvaljujemo,” so zapisali na ministrstvu za zdravje.

Preberite še:

Janša na preiskovalni komisiji

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Minister Poklukar pomaga na intenzivnem oddelku, člani SD pa pozivajo na…

Med pridržanimi zdravniki tudi Ptujčan

 

MR