Minister dr. Logar na obisku papežu!

Logar nadaljuje z izjemnimi meddržavnimi obiski. Tokrat pri papežu.

Minister za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Anže Logar je bil danes na obisku pri Svetem sedežu, kjer se je udeležil avdience pri papežu Frančišku za člane slovenske delegacije. Slovenija je ob 30. letnici plebiscita o samostojnosti in neodvisnosti podarila božično drevo za Trg svetega Petra. S postavitvijo božičnega drevesa na vatikanskem trgu Slovenija izraža ponovno zahvalo prizadevanjem Svetega sedeža v obdobju našega osamosvajanja.

 

Ministra dr. Logarja je na obisku sprejel gostitelj, tajnik Svetega sedeža za odnose z državami nadškof Paul Richard Gallagher, s katerim sta se pogovarjala o aktualnih razmerah v mednarodni skupnosti. V pogovoru sta izmenjala poglede na aktualno situacijo v zvezi s širjenjem novega koronavirusa. Pozornost sta namenila tudi prihodnosti Evropske unije. V nadaljevanju sta izmenjala mnenja o migracijah in razmerah v državah Zahodnega Balkana. Minister dr. Logar je sogovorniku predstavil prioritete predsedovanja Slovenije Svetu EU v 2021. Posebej je poudaril aktivnosti Slovenije v okviru mednarodnega razvojnega sodelovanja, kot prispevek k bolj uravnoteženemu in pravičnemu svetovnemu razvoju, k odpravi revščine in doseganju trajnostnega razvoja. Sogovornika sta opozorila tudi na pomen zaščite najbolj ranljivih družbenih skupin.

V popoldanskih urah je bil minister dr. Logar slavnostni govornik na slovesni osvetlitvi božičnega drevesa na Trgu svetega Petra. V nagovoru se je zahvalil vsem, ki so imeli vlogo pri postavitvi božičnega drevesa in poudaril, da je: “Slovensko božično drevo sporočilo miru: mir in edinost med narodi in znotraj narodov, varnost, človeško dostojanstvo in sprava” ter poudaril, da je to pomemben prispevek k predstavljanju Slovenije v svetu.

Zunanji minister se je zjutraj v Baziliki svetega Petra udeležil tudi maše za domovino.

Preberite še:

Slovensko božično drevo v Vatikanu je zažarelo

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Finance! Sloveniji gre odlično, kljub krizi!
Prizadevanje Janeza Janše za kompromis med EU in Poljsko ter Madžarsko padel na plodna…

 

MR