Prizadevanje Janeza Janše za kompromis med EU in Poljsko ter Madžarsko padel na plodna tla! V slovenski opoziciji ostro proti prizadevanjem Janše!

Jansa na vrhu EU. Foto: Twitter

Predsednik vlade Janez Janša se danes v Bruslju udeležuje zasedanja Evropskega sveta. Voditelji in voditeljice EU bodo v Bruslju razpravljali o nadaljnjem usklajevanju v zvezi s covidom-19, podnebnih spremembah, boju proti terorizmu in s področja zunanjih odnosov o odnosih EU – ZDA, Turčiji in južnem sosedstvu.

 

Predsednik vlade Janez Janša je ob prihodu na zasedanje v izjavi za medije dejal: “Pred nami je bogato zasedanje Evropskega sveta. Osrednja tema bo izmenjava izkušenj v zvezi z epidemijo novega koronavirusa. Velika večina držav EU se sooča bodisi z naraščanjem bodisi z zelo počasnim padanjem okužb. Nestrpno pričakujemo podatke o tem, kdaj bodo na voljo prva uspešna in s strani evropskih institucij odobrena cepiva, ki predstavljajo za vse nas luč na koncu tunela.”

Glede svežnja za okrevanje je poudaril: “Zelo sem vesel, da imamo na mizi kompromisni predlog glede inštrumenta s katerim se preko vladavine prava ščitijo evropska sredstva, skupni evropski proračun in sklad za okrevanje in odpornost.”

V nadaljevanju izjave je izrekel čestitke nemškemu predsedstvu, Poljski in Madžarski za vse vložene napore v zadnjih tednih, predvsem pa v zadnjih dneh.

“Ni še konec, vendar pa je pred nami zelo dober kompromis in, če bo dobil zeleno luč na zasedanju Evropskega sveta, bomo dobili ustrezno zaščito z vladavino prava, za vse finančne mehanizme EU, ki bodo veljali od prvega januarja naslednjega leta naprej, pa tudi ustrezna sredstva, ki jih nujno potrebujemo za okrevanje po epidemiji.”

Preberite še:

NOVO pravilo glede nošenja mask! Šali in rute več niso dovolj!

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Intervju predsednika vlade Janeza Janše za madžarski tednik Mandiner
VIDEO! Predsednik vlade Janez Janša nagovoril udeležence dogodka Globalno poslovno slovenstvo:…

 

MR