Minister Boštjan Koritnik na delovnem obisku v Prlekiji

Minister Boštjan Koritnik se je na povabilo poslanke v državnem zboru Mojce Žnidarič mudil na celodnevnem delovnem obisku v Prlekiji. V okviru obiska se je sestal z župani občin Ormož, Razkrižje, Križevci pri Ljutomeru, Središče ob Dravi, Veržej in podžupanom občine Ljutomer ter načelnicama upravnih enot Ljutomer in Ormož.

Minister se je najprej srečal z zaposlenimi na Upravni enoti Ljutomer ter se sestal z načelnico mag. Darijo Mohorič. Spregovorila sta predvsem o aktualnem stanju na upravnih enotah zaradi povečanega povpraševanja po pridobitvi digitalnih potrdil in novih osebnih dokumentov.

»Na upravni enoti Ljutomer so se dobro organizirali, zato delovni procesi niso dodatno upočasnjeni, kar me veseli. Z vzpostavitvijo enotnega klicnega centra za upravne enote, podaljšanjem uradnih ur, zagotavljanjem dodatnih točk za pridobitev mobilne identitete smsPASS in digitalnega potrdila ter kadrovskimi okrepitvami smo omogočili hitro in učinkovito prilagajanje poslovanja v primerih, ko pride na določenem področju dela do izjemnega povečanja povpraševanja po upravnih storitvah,« je ob tem izpostavil minister Koritnik.

V nadaljevanju delovnega obiska se je minister najprej v Veržeju sestal s podžupanom občine Ljutomer Nikom Miholičem, županom občine Veržej Slavkom Petovarjem, županom občine Razkrižje Stankom Ivanušičem ter županom občine Križevci pri Ljutomeru Brankom Belecem. Nato pa v Ormožu ločeno še s tamkajšnjim županom mag. Danijelom Vrbnjakom in županom občine Središče ob Dravi Jurijem Borkom.

Vam je všeč članek? Všečkajte FB stran!

 

Sogovorniki so se dotaknili soočanja občin s pandemijo virusa covid-19 ter gradnje širokopasovnih omrežij in odpravljanja tako imenovanih sivih lis. Minister se je županom in podžupanu zahvalil za njihov pomemben doprinos pri soočanju z epidemijo virusa Covid-19.

»Občine igrajo pomembno vlogo pri oblikovanju normativnih rešitev in razvojnih usmeritev. Zato menim, da je partnerski pristop med državo, županjami in župani edinstvena kakovost, saj predstavlja v vseh demokratičnih državah sveta prav lokalna samouprava enega izmed temeljnih stebrov demokratičnega političnega življenja in je garant za dolgoročni napredek. Zato želim biti tudi sam čiv več prisoten na terenu,« je po sestanku dejal minister Koritnik.

Poslanka DZ Mojca Žnidarič je na socialnem omrežju Facebook zapisala, da se ves čas trudijo, da prisluhnejo težavam lokalnega okolja in se odzivamo čim prej.

Ob koncu obiska se je minister za javno upravo sestal še z načelnico upravne enote Ormož Ireno Meško Kukovec. Spregovorila sta o možnostih za energetsko sanacijo stavbe upravne enote ter o promociji digitalnih upravnih storitev.

Preberite še:

Za ekološko katastrofo krivo blato iz Ptuja

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Trajnostni razvoj ni modna muha, ampak nuja

Konec epidemije

 

MR