Mikrobiolog dr. Gorazd Pretnar je mnenja, da bi moral Golob odstopiti

To je praktično dovolj, da bi gospod Golob iz higieničnih razlogov in seveda zaradi akademske časti nemudoma odstopil,” je izjave predsednika vlade Roberta Goloba za Siol komentiral mikrobiolog dr. Janez Pretnar in dodal, da nas “potrčevski” način vodenja države vodi v katastrofo velikih razsežnosti.

Tako v Sloveniji kot v Evropi še vedno odmeva najbolj butasta izjava predsednika vlade Roberta Goloba o zdravljenju koronavirusa, namreč da so vitamin D, sonce in slana voda zdravila proti covidu-19. Epidemiologi so ogorčeni, so zapsali na Nova24TV.

Imamo val, ki ni še tako velik. Val sredi poletja. To je samo dobro. Zakaj? Imamo dve naravni zdravili proti covidu-19: to sta vitamin D in sonce ter slana morska voda. Odlično je, da je val zdaj, ker gremo lahko vsi na morje in se tam pozdravimo. Ne šalim se, to je čista resnica,” je prejšnji teden v oddaji 24 ur Zvečer stanje glede novega vala epidemije v Sloveniji komentiral slovenski premier Robert Golob. Njegove izjave so dosegle tudi tujino in izzvale precejšnje zgražanje ob tako očitnem zanikanju znanosti.

Potrčevski način nas pelje v katastrofo
Naj počne, kar ve in zna, ampak v tako razgretem času pandemije novih variant ponuditi sonce, morje in slano vodo kot zdravilo?! Na dušo je popihal tistim 60, 70 tisočim, ki so stavkali, kolesarili in govorili raznorazne neumnosti. Tudi on tako misli, in to se čuti v medijih, čeprav so stvari bistveno bolj zapletene,” je za Siol dejal priznani mikrobiolog Gorazd Pretnar in dodal: “To je katastrofa. Mi v prvi vrsti govorimo o doktorju znanosti. To niti ni bil zdrs. Na takšen način vstopa v neko drugo znanstveno vejo, z vsemi znaki psevdoznanosti. To je praktično dovolj, da bi gospod Golob iz higieničnih razlogov in seveda zaradi akademske časti nemudoma odstopil. Če misli tako voditi državo naprej, na tak potrčevski način, potem gremo v katastrofo velikih razsežnosti. To ni več moj predsednik. On je zame izgubil vso kredibilnost.”

Namesto da bi imeli ekipo strokovnjakov, ki bi ljudem vlivala pogum in optimizem ter hkrati povedala tiste realne stvari, ki nas bodo čakale, pride ven s tako izjavo. Ostal sem brez besed. Še vedno sem šokiran,” je še komentiral doktor mikrobiologije Pretnar.

TS

Vir: e-maribor.si

Preberite še:

Golobove najzanimivejše izjave

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zdravstvena stroka kritična do Golobovih nasvetov: To je posmehovanje iz zdravja naroda in odgovornega ravnanja

Novi fiasko Klakočar Zupančičeve