MARIBOR ŠAMPION

Nogometaši Maribora so v velikem slogu prišla do naslova slovenskega nogometnega prvaka. Mariborčani so v zadnjem krogu v derbiju gladko s 3:1 (1:0) odpravili Muro in potrdili prvo mesto ter nov naslov najboljših, so zapisali na siol.net.

 

Naslov prvaka se po treh letih vrača v Maribor! V Fazaneriji je naslov priigrala stara garda, Koper je bil brez najmanjših možnosti, so zapisali na spletnem portalu Nogomania.

Maribor je na zadnji tekmi sezone visoko premagal Muro in osvojil svoj šestnajsti naslov slovenskega državnega prvaka in prvega po letu 2019. Že tretje leto zapovrstjo smo državnega prvaka dobili v zadnjem krogu prvenstva! V boljšem izhodišču je bil Maribor, ki je imel točko prednosti pred Koprom, vendar pa je bil boj za naslov vseeno precej negotov, saj so Mariborčani v zadnjem krogu gostovali pri Muri, ki je na podobni tekmi lani v Ljudskem vrtu osvojila naslov.

Maribor je v zadnjem krogu pokazal veliko mero zbranosti, odločnosti in hladnokrvnosti, saj je povedel že v prvem polčasu po zadetku Roka Kronavetra, že takoj po začetku drugega polčasa je na 2:0 z evrogolom povišal Martin Milec, v 53. minuti pa je bilo bolj ali manj že jasno, da naslov odhaja v Maribor, saj je na 3:0 povišal prvi junak mariborske sezone Ognjen Mudrinski.

Incidenti po koncu tekme

Po tekmi pa tudi tokrat ni šlo brez incidentov. V Fazaneriji so se novim prvakom na zelenici pridružili navijači, nekateri pa so to izkoristili za obračunavanje z domačim občinstvom. Policija in redarji imajo veliko dela. Dogajanje ne poteka ravno v skladu z načrtovanim protokolom.

Preberite še:

Zgorel je vrtec

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zakaj so cene goriva poletele v nebo?

4 mega-afere desetletja Roberta Goloba

 

MR