KAJ PRINAŠA VIKEND?

Ko se jesenski listi zlate in hladen veter naznanja bližajočo se zimo, Ptuj, najstarejše mesto v Sloveniji, ponuja obilje kulturnih in družabnih dogodkov za vse okuse.

 

Petkovo popoldne se začne z umetniškim vodstvom po razstavi Stojana Kerblerja v Galeriji mesta Ptuj ob 16.30. Za najmlajše je v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj ob 17. uri pripravljenih nekaj zgodb z delavnico. Filmoljubci bodo ob 17.30 lahko uživali v filmu “Dancing Queen” v Mestnem kinu Ptuj, medtem ko bo Dominikanski samostan ob istem času gostil dogodek z naslovom “Varuh starih zgodb: Skrivnost obrambnega zidu”. Večer bo nadaljeval s še več filmi in zanimivim predizborom za državno prvenstvo v slam poeziji v Kavarni BODI ob 19. uri.

Sobotni jutranji program je namenjen knjigoljubcem, z Buklo in dobrim knjižnim tekom v Narodnem domu Ptuj ter z otvoritvijo MDC Mavrica in Festivalom ptujskih zgodb, ki vključuje vodenje po knjižnici, srečanje z viničarjem v mestnem vinogradu in pot po stopinjah sv. Martina skozi antično Petoviono. Pozno popoldne in zvečer bodo obiskovalci ponovno lahko uživali v filmskih projekcijah v Mestnem kinu Ptuj.

Nedelja, 1. oktober, obeta pester program v sklopu Festivala ptujskih zgodb s poudarkom na ptujskih mostovih in življenju ob reki skozi čas, pobegom iz mesta za vse generacije ter vodenimi ogledi po I. in III. Mitreju. Tisti, ki iščejo nekaj drugačnega, se lahko odločijo za vožnjo s turistično ladjico Čigra po reki Dravi ali pa degustacijo v Vinogradniškem muzeju. Dan se zaključi s filmskimi projekcijami in zaključkom Festivala ptujskih zgodb v Muzikafeju ob 19. uri.

Za tiste, ki želijo izvedeti več o filmih, ki se predvajajo v Mestnem kinu Ptuj, se lahko obrnejo na njihovo spletno stran. Za aktualne razstave in ostalo ponudbo pa obiskovalce vabimo, da obiščejo spletno stran visitptuj.eu. Prijeten vikend na Ptuju vam želimo!