Janez Janša je postal član Častnega svetovalnega sveta internacionalne demokratične organizacije


 
Janša bo kot gost v Washingtonu na forumu Mednarodne demokratske zveze spregovoril o vojni v Evropi

Predsednik stranke SDS Janez Janša se mudi v Washingtonu. (Foto: posnetek zaslona Twitter)

 

Te dni se predsednik stranke SDS Janez Janša mudi na forumu Mednarodne demokratske unije v Washingtonu, kjer bodo obravnavali ključne aktualne probleme sveta. V četrtek, 8. decembra, bo nekdanji premier, ki je med prvimi voditelji držav obiskal Ukrajino po začetku vojne, gost pogovora na temo Vojna v Evropi – kako obnoviti ozemeljsko celovitost Ukrajine so zapisali na nova24tv.si

V okviru Mednarodne demokratske unije, ustanovljene 1983, deluje več kot 80 različnih političnih strank, ki se zavzemajo za svobodo, demokracijo, spoštovanje človekovih pravic in vladavino prava. Med ustanovnimi člani so bili britanska premierka Margaret Thatcher, tedanji podpredsednik ZDA George Bush starejši, pariški župan in kasnejši predsednik Francije Jacques Chirac, nemški kancler Helmut Kohl in številni drugi strankarski voditelji.

Unija zagotavlja forum, na katerem si stranke podobnih prepričanj lahko izmenjajo poglede na politične in organizacijske zadeve, tako da se lahko učijo druga od druge, delujejo skupaj, vzpostavljajo stike in povzdigujejo glas za spodbujanje demokracije in desnosredinske politike po vsem svetu.
 

 
Pred začetkom foruma v Washingtonu so izpostavili, da je zasledovanje poslanstva unije dandanes še toliko pomembnejše, saj se pojavljajo ekonomski in geopolitični izzivi, iščejo rešitve v dobavni verigi v boju zoper visoko inflacijo, soočati pa se je treba tudi z realno grožnjo vojne, ki jo predstavlja Putinov režim v Ukrajini. Ker so številni civilisti že izgubili življenje, vojna pa se še nadaljuje, se forum zavzema za nadaljevanje pomoči Ukrajini. Njihov boj za svobodo namreč navdihuje in spodbuja vse so zapisali na nova24tv.si
 


 
Mednarodna demokratska zveza združuje desnosredinske politične stranke, ima namreč več kot 80 članic iz več kot 60 držav, in je edina tovrstna mednarodna organizacija s strankami članicami z vseh celin. Opozicijska stranka SDS je članica Mednarodne demokratske zveze s sedežem v Münchnu. Kot že rečeno, bo Janez Janša spregovoril v zvezi z vojno v Ukrajini na temo obnove ozemeljske celovitosti Ukrajine. Poleg njega bodo o tem spregovorili tudi Kurt Volker, nekdanji posebni predstavnik ZDA za Ukrajino, in Vladimir Kličko iz Ukrajine (virtualno), pogovor pa bo, kot piše v programu, moderirala Antonia Ferrier, podpredsednica za zunanje zadeve na Mednarodnem republikanskem inštitutu.

Vir: idu.org

Na forumu bodo spregovorili tudi o prihodnosti konservativnih politik, različnih izzivih, ki jih prinašajo motnje v dobavni verigi, inflaciji, sankcijah glede kibernetske varnosti, pogovori pa bodo tekli tudi o vlogi Kitajske.
 

 
Vir: nova24tv.si
 
Preberite še:

Levičarji zopet zavajali, ljudi pa označili za “zlo”

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Ravno obratno kot so obljubljali pred referendumom: leva koalicija takoj začela s politizacijo RTV

Slovenski levi evroposlanci med redkimi, ki niso podprli resolucije o proglasitvi Rusije za podpornico terorizma

TS