Levičarji zopet zavajali, ljudi pa označili za “zlo”

Letak s katerim so socialisti po referendumu o vodah zopet zavajali ljudi.

Po približno polovici preštetih glasovnic kaže, da bodo uveljavljeni vsi trije zakoni, o katerih so volivci odločali na današnjih referendumih. Pri noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija in spremembah zakona o dolgotrajni oskrbi je podpora presegla 60 odstotkov, proti jih je glasovalo 40 odstotkov. Še manjša, približno 55-odstotna, pa je podpora pri spremembah zakona o vladi, proti jih je glasovalo 45 odstotkov. Ob tem pa je Nika Kovač, direktorica Inštituta 8. marec, vse tiste, ki so glasovali proti, poimenovala kar “zlo”.
 
“Upam, da smo ponovno pokazali, da smo državljani in državljanke tukaj zato, da premagamo zlo,” je v izjavi za 24ur dejala Nika Kovač.

 

Spremljanje rezultatov glasovanja na referendumih. Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač

Volivci so na zadnjem referendumu odločali, ali naj se uveljavijo spremembe zakona o vladi, spremembe zakona o dolgotrajni oskrbi in novela zakona o RTVS, kot jih je sprejel državni zbor. Čeprav kaže, da bodo zakoni obveljali, ni zanemariti volje 40 odstotkov vseh tistih, ki so odšli na volitve, še manj pa to, da jih nekdo poimenuje z zlom. A se očitno uči od najboljših.


 


 
Tudi predsednica DZ in podpredsednica Svobode Urška Klakočar Zupančič je razglasila veliko zmago in veselje, “da živi v državi, kjer so se ljudje izrekli za demokracijo in svobodo.” Pa čeprav rezultati še zdaleč niso velika zmaga, ampak le razdeljen narod.

“Neodvisni”

 
Na RTV 2020

Kocijančič, Pikalo, Baškovič

 


 
Da so levičarji spet zavajali s svojimi letaki in svojo propagando, dokažeta in obrazložita g. Tomašič in g. Rant.