Hud požar se mu je prikradel 30 metrov do hiše.

Hud požar se mu je na Krasu prikradel 30 metrov do hiše. Vznemirjeni uporabnik Twitterja z nadimkom Roko je posnetek grozečih plamenov objavil na spletu. Še včeraj smo poročali, da se požar širi, a da je pod nadzorom. Ogenj je očitno ponovno ušel izpod nadzora, saj sedaj grozi hišam na slovenski strani meje, na italijanski pa so nekatere že zagorele. Na terenu gasilcem pomaga več helikopterjev. Slednji se soočajo s težavo, ker je zagorel še bazen, v katerem so zajemali vodo.

 

Vlada odsotna, v igri le vodni top
Če gasilci iz cele Slovenije v teh trenutkih dajejo vse od sebe in žrtvujejo svoja življenja, pa te pripravljenosti ni opaziti s strani slovenske vlade. Predsednik vlade Robert Golob je bil kljub obljubam, da bo nova vlada zavihala rokave in zanjo ne bo počitnic, že večkrat na morju. Obljubljeni boj proti draginji se je izkazal za potegavščino, Primorska ostaja brez vode, sedaj so udarili še požari. Na kraju požarišč, ki so mimogrede blizu Golobove rodne Nove Gorice, ga ni bilo opaziti, prav tako komunikacijski kanali vlade niso pokazali prav nobene posebne angažiranosti pri sanaciji z uničujočimi požari. Ravno tako tam ni bilo ministra za obrambo in gasilca Marjana Šarca. Da bi se do problema pod prejšnjo Janševo vlado obnašali tako mačehovsko, bi alarmirali že vsi osrednji mediji z grozečimi naslovnicami. Tako pa gre karavana svojo pot. Se je pa s svojo prisotnostjo in požrtvovalnostjo ob naravnih nesrečah znova izkazala Slovenska vojska so zapisali na Nova24TV.

Gasilci so se s požarom borili celo noč. Ponoči je na pomoč italijanskim kolegom priskočilo 15 slovenskih gasilcev s terena na Goriškem Krasu. Gasilci so sicer sporočili, da je bilo zaradi brezveterja mogoče ogenj vsaj delno zajeziti, stanje pa se je z jutrom očitno spet poslabšalo.

Znan verjeten vzrok požara
Gasilci domnevajo, da so požar zakrivile iskre, ki so nastale pri zaviranju vlaka. Podrast je zaradi suše povsem presušena, zato se je ogenj hitro razplamtel, nato pa ga je močan veter razpihal po večjem območju, poroča STA.

TS

Vir: nova24tv.si

Preberite še:

Golobove najzanimivejše izjave

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zdravstvena stroka kritična do Golobovih nasvetov: To je posmehovanje iz zdravja naroda in odgovornega ravnanja

Novi fiasko Klakočar Zupančičeve