GRADIMO SKUPAJ s Franjotom Rozmanom, očetom štirih otrok in kandidatom za župana Ptuja

Franjo Rozman je Ptujčanom poznan kot oseba, ki je ves čas vpeta v športne dejavnosti. Dolga leta je bil predsednik plavalnega kluba in vodja kopališča v Termah Ptuj, zdaj pa poklicno vodi Regijsko pisarno OKS-ZŠZ na Ptuju. Trenutno vodi mestni odbor SDS Ptuj in kandidira za župana in je predstavnik liste kandidatov za Mestni Svet MO Ptuj.

 

  1. Ljudje vas poznajo predvsem kot osebo, ki je ves čas vpeta v šport, pa vendar bi vas radi spoznali še bolj osebno. Kaj bi o sebi še lahko povedali? Česa o vas ne vemo?

Sem tudi oče štirih otrok. Mladost sem preživljal ob reki Dravi, v kateri sem se naučil plavat, na njej sem veslal, surfal, drsal,… Na Panorami sem vsako zimo smučal, kasneje sem tudi poleg plavanja v šolah v naravi učil smučanje. Za sprostitev sem v mladosti rekreativno kolesaril, sedaj je moja strast popotovanja z motorjem, s katerim sem prevozil več kot 30 držav.

Sodeloval sem tudi pri različnih humanitarnih akcijah, bodisi kot prostovoljec, donator ali ko sem spremljal z motorjem Deželaka junaka, ko se je vozil po Sloveniji z njegovim kvadrociklom.

Absolviral sem strojništvo in diplomiral ekonomijo, sedaj pišem magistrsko nalogo na temo inovativnost v športu.

  1. Kot rečno ste dejavni v športu in gospodarstvu že vse svoje življenje. Kaj vas žene, da svojo politično udejstvovanje ponesete tudi na lokalno raven?

Želim si več športnosti v politiki. Biti športnik, pomeni prevzeti tudi večjo odgovornost in to želim prenesti tudi v politiko.

  1. Nam lahko na kratko predstavite svoj delovni dan?

Zjutraj vedno pregledam e-sporočila in na njih odgovorim. Pregledam tudi denarne tokove na računih pravnih oseb, za katera sem pooblaščen.  V dopoldanskem času opravim telefonske pogovore s športnimi ali političnimi sodelavci, popoldan so večinoma sestanki. Zvečer je čas za analizo minulega dne in načrte za naslednji dan oziroma teden.

  1. Kako bi opisali svojo občino v treh besedah?

Lepa, stara, ob Dravi.

  1. MO Ptuj je polna zanimivih kotičkov, ki pa jih ljudje premalo poznamo. Česa po vašem mnenju človek enostavno ne sme izpustiti ob svojem obisku vaše občine?

Zbirke na gradu in v Dominikanskem samostanu, Terme Ptuj, vinska klet in seveda cela paleta prijetnih gostinskih lokalov, kjer vsak najde kotiček zase. Sam bi priporočal tudi ogled Hincejeve sekvoje, Turniškega gradu, veslanje po stari strugi Drave, kolesarjenje po Grajenščaku in Kicarju ter pogled iz Panorame na Dravsko Polje, Pohorje, …

  1. Kaj je bilo dobrega storjeno v iztekajočem mandatu, ki ga je vodila županja Nuška Gajšek?

Prisostvovanje na večini družabnih dogodkov različnih prostovoljnih društev, ki s svojim delovanjem bogatijo življenje v občini.

  1. Kaj vas je v iztekajočem mandatu najbolj zmotilo?

Prepočasna in predraga realizacija projektov in slab posluh za občane v neposredni bližini Slovenskogoriške ceste – kot tudi ostalih med obnovo.

  1. Načrtov za naprej je gotovo še veliko. Ali bi lahko osvetlili nekaj glavnih ciljev, ki jih želite v prihodnjih letih udejanjiti na področju razvoja MO Ptuj?

Z enakim vloženim delom in z enakim kadrom vendar z boljšo organizacijo in delegiranjem dela narediti vse zavode in podjetja, kjer je Mestna občina ustanovitelj ali soustanovitelj produktivnejše, prijazne občanom in seveda cenejše za uporabnike. Za vsak gradbeni projekt bi poskrbel, da bi se pripravil in kasneje izvedel tako, da ne bi bilo kasneje podpisovati vedno predragih aneksov.

  1. Koga izmed sokandidatov bi vi podprli, če ne bi kandidirali in zakaj? Izbirate lahko samo med ostalimi sedmimi kandidati?

Vsekakor bi podprl nekoga, ki ima tudi možnost izvrševanja politike, ki jo zastopa. Ni dovolj samo to, da o vsem zna samo lepo govoriti, odloča pa nekdo drug. Podprl bi nekoga, ki ima tudi izkušnje v gospodarstvu, poleg družboslovnega še naravoslovno znanje, izkušnje z otroki, … Žal ne vidim med protikandidati nikogar takšnega, ki bi lahko zanj z gotovostjo to potrdil, da ima vse prej našteto.

  1. Kakšen je vaš slogan in kaj pomeni?

Slogan »Gradimo skupaj« simbolizira povezovalno noto skozi celotno delovanje našega mesta. Skupaj z ostalimi občankami in občani želimo graditi ne samo infrastrukturo, šole, vrtce, stanovanja, športne in kulturne objekte, prostore za gasilce, … temveč tudi medsebojne odnose. Skupaj želimo graditi tudi z ostalimi občinami v regiji in skupaj z državnimi institucijami dvigniti vse kazalnike uspešnosti na višji nivo.

 

 

 

 

Koga boste podprli za župana v MO Ptuj

Rezultati

Loading ... Loading ...

Preberite še:

Lokalne volitve v Kidričevem

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Kampanija za župana Ptuja že v polnem teku

Kdo bo novi župan Ptuja?

 

MR