Golobove izjave o kovidu podobne kot Trumpove

Nedavni medijski nastop predsednika vlade, v katerem je kot rešitev pred epidemijo covida-19 priporočal sonce in morje, odmeva tudi v tujini. V slovenskih msm pa so tiho. Tako niso o tem priporočilu poročali v nobenem izmed večjih slovenskih medijev. 

 

Med drugim pa so v  srbskem Kurirju zapisali “Slovenski premier izzval škandal v državi. Na televiziji izjavil, da vitamin D, sonce in morska voda zdravijo covid.”

Golobova izjava podobna Trumpovi glede grgranja belila

Spomnimo na izjave bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa glede zdravljenja kovida izpred dobrih dveh let. Takrat se je Trump na novinarski konferenci vprašal o uničenju virusa z razkužili.

“Obetavno je tudi razkužilo, ki ubije virus v minuti. V minuti. Ali obstaja kakšna možnost, da bi na primer z vbrizganjem razkužila v telo povzročili neke vrste čiščenje? Seveda bi moralo to narediti zdravstveno osebje, ampak to bi bilo res zanimivo preizkusiti,” je razglabljal Trump na novinarski konferenci sredi 2020.

Med drugim se je hudomušno izrazil tudi glede uporabe UV svetlobe.

“Če torej telo izpostavimo ultravijolični oziroma zelo močni svetlobi. In če potem to svetlobo spravite v telo, skozi kožo ali na kakšen drugačen način … Tudi to boste preizkusili, kajne? Sliši se zanimivo.”

Vendar je bilo že na novinarskih konferencah jasno, da gre za hudomušne in satirične izjave takratnega predsednika ZDA Donalda Trumpa. Slovenski in tudi veliko drugih medijev, pa je to izjavo vzelo za obračunavanje s takratnim predsednikom ZDA. Večina slovenskih medijev je to izjavo izčrpno poobjavlalo več mesecev.

Golob se pa za razliko od Trumpa ni šalil in trdi, da je to “čista resnica”

“Imamo val, ki ni še tako velik. Val sredi poletja. To je samo dobro. Zakaj? Imamo dve naravni zdravili proti covid-19: to sta vitamin D in sonce ter slana morska voda. Odlično je, da je val zdaj, ker gremo lahko vsi na morje in se tam pozdravimo. Ne šalim se, to je čista resnica,” je v oddaji 24ur Zvečer glede novega vala epidemije v Sloveniji dejal Golob.

O tem najnovejšem znanstvenem pristopu k zdravljenju okužbe s COVID-19 slovenski glavni mediji ne poročajo. Glede na to, da je ta ugotovitev slovenski prispevek k reševanju največje svetovne zdravstvene krize doslej, bi morali biti ponosni na trenutnega predsednika vlade Roberta Goloba, ampak mediji, ki so ga ustoličili, so mu obrnili hrbet. Ali mu mogoče ne verjamejo?

Preberite še:

Golobove najzanimivejše izjave

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zdravstvena stroka kritična do Golobovih nasvetov: To je posmehovanje iz zdravja naroda in odgovornega ravnanja

Novi fiasko Klakočar Zupančičeve

 

MR