Vlada je danes oblikovala dokončen predlog reševanja turizma in gospodarstva. Sprejela je tretji protikoronski paket in ga posredovala v DZ v odločanje.

 

Reševanje turizma

Ukrep podelitve bona v vrednosti 200 evrov se je obdržal. Vsak bo lahko prejel bon v vrednosti 200€, ki ga bo lahko porabil za nočitev z zajtrkom. Porabil se bo lahko za ponudbe, ki so povezane z obiskom določene destinacije.

Bon bodo dobili vsi polnoletni v velikosti 200€ in otroci mlajši od 18 let v vrednosti 50€

Zdaj je mogoče tudi čas, da bolje spoznamo bolj skrite kotičke naše države. Tudi je čas da še naprej ostanemo doma in skupaj rešujemo slovensko turistično branžo in ne hodimo, vsaj letos, zapravljat denarja v tujino.

Boni bodo pa lahko tudi prenosljivi znotraj družine!

Obveljala pa je še ena novost glede turističnih bonov. Lahko jih bomo prenašali znotraj družine: med brati in sestrami ter med otroci in starši. Vlada bo to še natančno dorekla. Morda bo prenosljivost mogoča tudi med sorodniki drugega reda; med vnuki in starimi starši.

Turizmu bodo pomagali, ne samo z boni!

Turistični delavci napovedujejo izgubo 20.000 delovnih mest v turizmu, če jim ne bo pomagala vlada. Izdaja vavčerjev vsaki polnoletni osebi ne bi zadostovalo.

Subvencioniranje čakanja na delo se podaljša do konca junija!

Kljub temu, da se šele konec junija izteče subvencioniranje čakanja na delo in julija normalno poteka sezona, bodo morali odpuščati. Turistični delavci vlado pozivajo naj podaljša ta ukrep do konca leta.

Pričakuje se, da bodo meje normalno odprte in da bo sezona tudi na polno zaživela, zato ni pričakovati, da bi turistične kapacitete morale odpuščati svoje delavce.

Subvencioniranje krajšega delovnega časa

Delodajalci bodo skrajšani delovni čas lahko odredili delavcu, ki ima sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za polni delovni čas, s tem, da mu zagotavlja delo za najmanj polovični delovni čas. Država pa bi torej krila nadomestilo za od pet do največ 20 ur na teden.

Preberite še:

Vsi polnoletni državljani bodo opravičen do vavčerja v višini 200€ za…

Želite biti redno obveščeni o novostih glede ukrepov za vas? Všečkajte FB stran:

3. paket. Vsaki polnoletni osebi 200 evrov za turizem.

Kako bo EU pomagala pri koronakrizi?