Župani Spodnjega Podravja znova o gradnji ptujske urgence

Župani in predstavniki občin Spodnjega Podravja so se včeraj sestali v občini Juršinci na 14. redni seji kolegija spodnjepodravskih županov.

Med štirinajstimi točkami dnevnega reda je bila v ospredju izgradnja Urgentnega centra Ptuj. Župani so na včerajšnjem kolegiju v Juršincih znova podprli ptujsko bolnišnico pri njenih naporih, da bi končno prišla do začetka gradnje urgentnega centra, je poročala STA.
Nekateri med župani so izrazili presenečenje nad vsebino pisma ministrstva za finance, v katerem se slednje še vedno sprašuje, če je urgenca na Ptuju sploh potrebna. Direktor ptujske bolnišnice Andrej Levanič je županom predstavil tudi aktualne aktivnosti povezane z izgradnjo urgentnega centra. Ob tej priložnosti je direktorica Skupne občinske uprave občin Spodnjega Podravja mag. Alenka Korpar predstavila spremembe gradbenega zakona. S 1. junijem 2018 se bo namreč začel uporabljati nov gradbeni zakon, ki med drugim prinaša novosti glede pridobivanja gradbenega dovoljenja, pravne varnost za vlagatelje in nadzora ter opredeljuje legalizacijo neproblematičnih nedovoljenih gradenj. Direktor Družbe Radio-Tednik Ptuj Drago Slameršak pa je predstavil novosti v radijskem programu v luči nove lastniške strukture in župane pozval, da bi z enim evrom sofinancirali radijski program in spletni portal.
TM, foto: PeTv