Zbiranje podpisov za razpis referendumov le še do 5. oktobra: Vsak glas šteje!

V ponedeljek smo bili namesto stavki priča pravcatemu političnemu shodu elite pred javno RTVS, ki si predstavlja, da je lahko vse po njenem. Poleg napovedane zatemnitve informativnih oddaj vključno z Dnevnikom in Odmevi ter oddajami o športu in kulturi smo bili priča pravcatemu škandalu, ko se je peščica privilegirancev odločila ugrabiti portal MMC za “stavko” proti vodstvu ustanove. Ker so omenjeni manevri, kamor spadajo tudi uzurpacije studia javne RTVS, po godu obstoječe oblasti, ne čudi, da je tudi premier Robert Golob stopil v bran stavkajočim. Ker pa lastitev javne RTVS ni v korist državljanom, je proti temu mogoče nastopiti le tako, da se prispeva svoj podpis za razpis referenduma proti politizaciji RTVS. 

Kot je znano, vlada uvaja nov organ upravljanja in nadzora RTV Slovenija, kar pomeni, da v njem ne bo več predstavnikov gledalcev in poslušalcev. S tem pa bodo v novem organu večinsko le še vladnim strankam naklonjeni posamezniki. Obstoječi oblasti pa ni le do politizacije javne RTVS, ta se namreč požvižga tudi na ureditev področja dolgotrajne oskrbe in na varčevanje denarja slovenskih davkoplačevalcev s tem, ko si želi bohotenje birokracije na račun povečanja števila ministrstev. Ker pa je parlamentarni glasovalni stroj KUL z dodatkom nekaterih nevladnikov premočan, je referendum edini način za ustavitev uveljavitve škodljivih zakonov so zapisali na nova24tv.si


Delovanje javne RTV Slovenija omogočajo vsa gospodinjstva, ki plačujejo obvezni RTV-prispevek, zato je nesprejemljivo, da si družbenopolitični delavci RTV lastijo na račun davkoplačevalcev. RTV ni in ne more biti njihova dedna pravica! Glede na obnašanje vladajočih pa v največji opozicijski stranki SDS ravno tako opozarjajo, da si vsi zaslužimo varno starost in vedenje, da bo poskrbljeno za nas, ko bomo pomoč potrebovali. To zavedanje je toliko pomembnejše v času, ko je jasno, da smo hitro starajoča družba.

Kmalu po tem, ko so minile volitve, je v javnosti odjeknilo, da bo nova vladajoča nomenklatura poskrbela za večanje števila ministrstev, s čimer želi nova vlada zaposliti, s tem pa tudi nagraditi večje število novih kadrov (npr. Alenki Bratušek in nekaterim iz Levice pa omogočiti, da postanejo ministri). Dejstvo je, da dosedanje število ministrstev povsem zadošča. Ne potrebujemo večjega števila ministrstev, potrebujemo učinkovitejše delovanje obstoječih!

Vsi lahko prispevate podpis proti bohotenju birokracije za referendum o zakonu, ki nepremišljeno povečuje število ministrstev iz 17 na 20 in neizvoljenim politikom zagotavlja funkcije (Obrazec je dostopen tukaj, več podrobnosti o zakonu je na voljo tukaj). Vsi, ki nasprotujete politizaciji javne RTVS, lahko oddate podpis podpore za referendum o zakonu, ki RTV podreja vladajoči politiki (Obrazec je dostopen tukaj, več podrobnosti o zakonu najdete tukaj). Vsi, ki se ne strinjate z zakonom, ki ukinja izvajanje dolgotrajne oskrbe, imate možnost, da prispevate svoj podpis proti ukinitvi dolgotrajne oskrbe. (Obrazec je dostopen tukaj, več podrobnosti o zakonu je na voljo tukaj).

Podpise se bo zbiralo do 5. oktobra
Zbiranje podpisov za izvedbo referendumov, s katerimi bomo državljani in državljanke preprečili uveljavitev treh za državo ter davkoplačevalce škodljivih zakonov, je v polnem teku po zaslugi največje opozicijske stranke SDS. Vse do srede, 5. oktobra, je potrebno za vsak referendum posebej zbrati najmanj 40 tisoč overjenih podpisov volivcev in volivk. Samo zadostno število zbranih podpisov omogoča razpis referendumov, s katerimi je mogoče preprečiti politizacijo Radiotelevizije (RTV) Slovenija, bohotenje birokracije in pa ukinitev dolgotrajne oskrbe so zapisali na nova24tv.si

Foto: Pixabay

 

Obrazec je treba podpisati pred uradno osebo
Spomnimo, kako lahko oddate podpis podpore razpisu referendumov. Obrazec (vsi so dostopni s klikom zgoraj) lahko osebno podpišete na upravni enoti. Na obrazcu nato s tiskanimi črkami izpolnite osebne podatke, pri tem vas opozarjamo na to, da je treba  obrazec podpisati šele na upravni enoti/krajevnem uradu pred uradno osebo. V primeru, da obrazca ne podpišete pred uradno osebo, bo namreč vaš podpis veljal za neveljavnega.

 

Obrazci morajo priti v roke pobudnikov za referendum. V primeru, da stojnic ni v vašem kraju, obrazce z overovljenimi podpisi vročite bodisi lokalnemu vodstvu SDS ali pošljete po pošti na naslov: SDS, Trstenjakova 8, 1000 Ljubljana.

 

Obrazec lahko podpišete tudi elektronsko

Za podpis podpore preko e-Uprave kliknite na spodnje povezave, ki vodijo neposredno na stran za podpis referendumske pobude. Pogoj za podpis prek e-Uprave je digitalno potrdilo (SIGEN-CA, POŠTA CA, AC NLB in Halcom CA).

PROTI BOHOTENJU BIROKRACIJE – za referendum o zakonu, ki nepremišljeno povečuje število ministrstev iz 17 na 20 in zagotavlja funkcije neizvoljenim politikom.

PROTI POLITIZACIJI RTV – za referendum o zakonu, ki RTV podreja vladajoči politiki.

PROTI UKINITVI DOLGOTRAJNE OSKRBE – za referendum o zakonu, ki ukinja izvajanje dolgotrajne oskrbe.

 

V primeru, da se odločite za elektronski podpis, vam priporočamo, da sledite vlogi. Dogaja se namreč, da so nekatere vloge kar več dni “v reševanju”. To je še posebej opazno pri vlogah, ki se zavzemajo za spremembo zakona o vladi, torej proti širjenju birokracije. Od upravnih enot se namreč pričakuje, da vlogo rešijo v dnevu ali dveh so zapisali na nova24tv.si

Foto: iStock

Če se zgodi, da je vloga zavrnjena, je nujno, da vas o tem pisno obvestijo in za to navedejo tudi razloge. Vloga ne more biti v fazi reševanja cel teden ali celo dlje. Prav tako vas moramo opozoriti, da ponekod pred upravnimi enotami na podpisnike čakajo tudi nepooblaščene osebe, ki pod krinko “pomoči” vzamejo obrazce in jih uničijo.

 

Spomnimo. Volivke in volivci s stalnim ali začasnim prebivališčem v tujini brez digitalnega potrdila lahko svoj podpis oddajo na diplomatskih predstavništvih in konzulatih Republike Slovenije. Seznam predstavništev je dostopen tukaj. Volivke in volivci v bolnišnicah, domovih za starejše občane ali zavodih za invalidne osebe brez digitalnega potrdila lahko referendumsko pobudo podpišejo pri posebej za to pooblaščeni osebi organa oziroma zavoda. Bolni in invalidi, ki ne morete na upravno enoto in nimate digitalnega podpisa, lahko zahtevo za obisk na domu upravni enoti sporočite po telefonu, elektronski ali navadni pošti.

 

Pobudniki za referendum proti škodljivim zakonom v luči 5. oktobra, ko se bo zaključilo zbiranje podpisov, poudarjajo, da prav vsak glas šteje.

 

Vir: nova24tv.si

Preberite še:

Strokovnjak za energetiko mag. Leon Valenčič opozarja, da Golob obljublja nemogoče

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Luka ni več najbolj priljubljeno ime, to je ime, ki ga je izpodrinilo iz vrha lestvice.

Prihaja recesija? Kje smo z evropsko minimalno plačo?

TS