Zaključek praznovanja 5. občinskega praznika Občine Ormož z mašo za domovino

Včeraj se je z mašo za domovino zaključilo praznovanje 5. Občinskega praznika Občine Ormož. Ta pomemben dogodek je bil vrhunec tedna, v katerem so potekale številne prireditve, ki so se poklonile tako lokalni skupnosti kot tudi širšemu praznovanju Republike Slovenije.

 

Župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak, je v svojem govoru izpostavil pomen maše za domovino kot izraza spoštovanja in predanosti. Dejal je: “Prav z mašo za domovino izražamo to, kar čutimo – spoštovanje in predanost. S tem izražamo tudi svoj čut za vse, kar se je v preteklosti zgodilo, hkrati pa izrekamo zahvalo za samostojno in demokratično državo, ki nam je omogočila razvoj in napredek.”

Župan je nadaljeval z besedami, ki so se dotaknile vseh prisotnih: “Bodimo ponosni na to, kajti imamo najlepšo domovino. Eno samo. Pomagajmo drug drugemu v delu za skupno dobro in za blaginjo vseh, pohvalimo drug drugega, ko je delo dobro opravljeno, podpirajmo drug drugega, ko se znajdemo v težkih situacijah, prisluhnimo drug drugemu, ko nas kdo potrebuje in se poenotimo v stvareh, ki nas povezujejo in zbližujejo.”

Ob tej priložnosti se je župan zahvalil gospodu Dragu Avsenaku za topel sprejem v cerkvi Sv. Jakoba, praporščakom ter pevkam in pevcem, ki so mašo naredili še posebej svečano in nepozabno.

Zaključek praznovanja je bil izjemno slovesen, poln hvaležnosti in občutka povezanosti, kar je pomemben temelj za nadaljnji razvoj in napredek naše občine ter celotne države.

MR