Zagorelo v industrijskem objektu Silkem v Kidričevem

Zaradi uničene turbine je nastala gmotna škoda v višini 50 do 100 tisoč evrov. Po ocenah direktorja Silkema je zagorelo zaradi tehnične napake, je poročala STA.

Foto: arhiv PGD Talum Kidričevo, RTVSLO
Sinoči ob 21.02 je zagorelo na Tovarniški cesti v Kidričevem v industrijskem objektu Silkem. Vnela se je plinska mikro turbina v sušilnici granulatov. Gasilci PGD Talum in Vargas-Al, skupaj jih je v intervenciji sodelovalo petnajst, so zavarovali območje, izklopili elektriko in plin, s tehničnim posegom odprli loputo do turbine in jo pogasili, poroča Uprava za zaščito in reševanje (URSZR). Vnela naj bi se plinska mikro turbina v sušilnici granulatov, je še poročala Uprava za zaščito in reševanje.
Slika je simbolična; foto: Thinkstock

»Bilo je, kot da bi zgorel malo večji smetnjak,« je za STA dejal direktor Silkema Janez Bedrač in tako pojasnil, da dogodek ni imel večjih razsežnosti.

Po njegovih besedah je zagorelo v kontejnerju zunaj osrednje zgradbe tovarne, kjer je turbina za proizvodnjo elektrike in toplega zraka. »Vnela se je ena izmed turbin, ki pa so jo gasilci pogasili. Negativnih vplivov na okolje ni bilo, nihče ni bil poškodovan, zato je za nas zadeva zaključena,« je še dejal Bedrač za STA.
Vzrok za požar je po njegovih ocenah tehnična napaka. Zaradi uničenja turbine je nastala gmotna škoda v višini od 50 do 100 tisoč evrov, a zaradi tega niso preveč zaskrbljeni, saj je premoženje zavarovano.

Foto:arhiv PGD Talum Kidričevo, RTVSLO