Za vse je, razen za upokojence

Seznami nič novega
Urad za demografijo. Foto: Pixabay

Vodja upokojenskega gibanja Pavel Rupar je predsednici države Nataši Pirc Musar, predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič in predsedniku vlade Robertu Golobu po današnjem napadu nanj, naoisal ostri sporočilo

V njem je Rupar izpostavil, da imajo vsi že od 22. februarja na mizah njegovo pismo s prošnjo o obsodbi predsednika Zveze društev upokojencev Slovenije Janeza Sušnika, ki je upokojence, ki zahtevajo poštene pokojnine, označil za morilske “truppe” Adolfa Eichmanna in fašiste. Vendar nihče od njih do danes ni odgovoril.

Diktatura milijonarjev, ki ne vidijo navadnih ljudi
Nato je nadaljeval: “Očitno smo v Sloveniji priča diktaturi milijonarjev in totalitarizmu populistov.” Populistov, ki ne vidijo revnih upokojencev in njihovih prošenj po pomoči. Ne vidijo niti delavcev, ki skupaj s podjetniki prosijo za razbremenitev plač, da bi imeli boljše življenje. Rupar jim je očital, da se namesto s pravimi problemi ukvarjajo z evtanazijo in drugimi nesmisli, ki niso prinesli nič dobrega našemu narodu.

Če so omenjeni Ruparju očitali sprevrženost zaradi njegovih besed na protestu upokojencev, pa je vodja protestov izpostavil, da so veliko bolj sprevrženi njihovi grehi. Omenil je tranzicijske zgodbe moža predsednice, ki je sprivatiziral in prodal podjetje, zaradi česar je brez dela ostalo 120 delavcev. Z bogastvom pa si je kupil prestižnega Rollce Roycea. Golobu je očital, kako si je sprevrženo nagrabil milijone iz državnega podjetja Gen-I, Urški Klakočar Zupančič pa je očital, da je letela s Falconom na Dunaj in “guncala afne” v Afriki za naš denar. Medtem pa upokojenci z 250, 400 in 600 evri pokojnine stradajo in životarijo.

Dotaknil se je tudi evtanazije — legalne pomoči pri usmrtitvah — kar je po njegovem še posebej sprevrženo. Rupar je ob vsem tem vesel, da so mu odpovedali napovedana vabila, saj po njegovem ta nikoli niso bila iskrena, hkrati pa obžaluje, da po izvolitvi niso naredili ničesar za dobro ljudi. Sodbo, kdo ima tukaj prav, prepušča ljudem, še enkrat pa jih je pozval, naj vlagajo zakone v dobro ljudi.