Vlada zanemarja prometno krizo: SDS opozarja na kolaps avtocest in zahteva takojšnje ukrepanje!

V naraščajoči prometni krizi, ki je prizadela Slovenijo, je Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke podala opozorilo, da se država sooča z alarmantno situacijo na cestah. Zastoji, ki zdaj trajajo tudi po več ur, nepotrebno obremenjujejo državljane in jim krčijo produktivnost ter kakovost življenja.

 

Še posebej zaskrbljujoče je dejstvo, da so bila ta opozorila podana že v preteklosti, pa vendar vlada ni ukrepala. Predlogi o cenejših nočnih vinjetah, ki bi olajšali obremenitve, so bili prezrti, izgradnja ključnih cestnih povezav pa je bila preložena.

Dodatno so razmere poslabšane zaradi odločitve o ukinitvi avtocestne policije, kar je vplivalo na varnost in hitrost odzivanja v primeru prometnih nesreč. Nedavna tragedija na ljubljanski obvoznici je bila le še en dokaz, da je potrebno nemudoma ukrepati.

V času, ko bi morala biti cestna infrastruktura prioriteta, je sedanja koalicija dala jasno vedeti, da investicije niso v načrtu. SDS zato upravičeno zahteva nujno sejo, saj je za Slovenijo čas, da pristopi k resnim in učinkovitim rešitvam.

MR