VITEŠKI DOGODEK LETA 2022 NA PTUJU

Viteški dnevi 2022 se bodo letos odvijali v najstarejšem slovenskem mestu, patrociniju Svetega Jurija, na Ptuju, od petka, 23. septembra, do nedelje, 25. septembra 2022.

 

Na osnovi izkazanega patronata se bo letošnji dogodek Viteških dni 2022 na Ptuju odvijal pod sloganom: »trajne prisotnosti in povezanosti našega Viteškega reda Svetega Jurija iz Koroške z Lihtenštajnsko knežjo družino.«

Osrednji dogodek letošnjih Viteških dni bo v soboto, 24. septembra 2022, ko se bomo že v dopoldanskem času (ob 10.00 uri) udeležili bilateralnega sprejema Mestne občine Ptuj in visoke delegacije iz Kneževine Lihtenštjan, temu bo sledil ogled muzeja na Ptujskem gradu in delavno srečanje in kosilo bilateralnih delegacij (ob 12.00 uri). Vzporedno bo na voljo ogled mestnih znamenitosti in družabni program.

V sobotnih popoldanskih urah bo sledila slovesna in pontifikalna sveta maša v starodavni katedrali Svetega Jurija na Ptuju, ob 18.00 uri, ki jo bo v čast Svetemu Juriju in naši viteški bratovščini. V bližini hotela Mitra se bomo pričeli zbirati pol ure prej, saj bo procesija krenila proti cerkvi Sv. Jurija ob 17.45 uri. Ob tej slovesnosti bomo umestili  tudi letošnje viteške kandidate in komturje.

Po slovesni viteški investituri, bo po protokolu, sledil večerni gala sprejem (ob 20.30 uri) z večerjo za redovne člane, prijatelje in povabljene visoke goste s kulturnim programom in plesom, v Minoritskem samostanu. Gala sprejem bo prirejen v čast predstavniku Lihtenštajnske knežje družine, S.D. Princu Nikolausu von und zu Liechtenstein in njegovi soprogi I.K.H. princesi Margaretha von und zu Liechtensteim ter novo umeščenim vitezom našega reda.

Po gala slovesnosti (po 24.00 uri) pa bomo imeli še AFTER PARTY v vinski kleti Hotela Mitra, ki ga pripravljajo člani našega poslovnega kluba.

PRIJAVA NA DOGODEK

Preberite še:

Kakšna je resnica glede RTV?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

PROTI POLITIZACIJI RTV

Proti bohotenju birokracije

 

MR