Vino ni voda: Približevanje vinske kulture že 22. leto

“Vino ni voda” je tradicionalni študentski festival vinske kulture, ki ga Klub ptujskih študentov organizira že 22. leto. S statusom najstarejšega študentskega festivala vin v Sloveniji se lahko pohvali z bogato zgodovino in dediščino. Skozi leta je festival zrastel in se uveljavil kot eno izmed prepoznavnejših vinsko-kulinaričnih dogodkov v Sloveniji, ki kulturo pitja vina približuje tako mlajši generaciji kot tudi izkušenejšim ljubiteljem vin.

 

Osrednji del programa predstavljajo degustacije, kjer se vinogradniki predstavijo obiskovalcem. Seveda pa vsakoletni festival ni samo o vinu. Poleg degustacij ponuja tudi glasbene nastope, ki dodajo še dodatno vrednost celotnemu dogodku.

Letošnji festival bo potekal na različnih znamenitih ptujskih lokacijah, in sicer od 13. do 28. oktobra 2023. Za letošnjo izvedbo so organizatorji izbrali vinarje, ki doslej še niso imeli priložnosti predstaviti svojih vin na tem festivalu. Obiskovalci bodo tako lahko uživali ob vinu šestih različnih vinarjev. Novost letošnjega programa bo tudi voden ogled grajske vinske kleti z degustacijo ter dogodek “wine and paint”, kjer bodo udeleženci ob degustaciji uživali tudi v slikanju.

Otvoritev festivala bo potekala v petek, 13. oktobra 2023, ob 19. uri v Stari steklarski. Vina Greif bodo pričakovala vse obiskovalce, medtem ko bo za glasbeno spremljavo poskrbela vokalna skupina Uriele.

Čeprav je “Vino ni voda” študentski festival, odseva bogato zgodovino vinogradništva in vinske kulture Slovenije ter predstavlja most med mladimi in tradicijo. Vse to na edinstven način povezuje različne generacije in jih spodbuja k cenjenju in uživanju v vinski kulturi.

MR