Vino ni voda 2023: Oktober bo v znamenju vinskih degustacij

V oktobru bodo ljubitelji vina deležni posebne poslastice. Dogodek “Vino ni voda 2023” bo letos ponudil vrsto degustacij, ki se bodo odvijale na različnih lokacijah po mestu. Otvoritvena degustacija se bo odvila 13. oktobra v Stari steklarski, kjer bo vino predstavljalo Vino Greif ob spremljavi vokalne skupine Uriele.

 

Miheličeva galerija bo 14. oktobra gostila Ptujsko klet z glasbenim vložkom Aljaža Ramota. Hotel Mitra bo 20. oktobra prizorišče posebne degustacije z dobrodelno licitacijo, ki jo organizira Leo Klub. Tam bo vino predstavljala Winery Mihelin, kulturni program pa bo obogatila Manca Druškovič.

Mestna galerija bo 21. oktobra odprla vrata za Vino Kušter, medtem ko bo Dora Šandor poskrbela za glasbeno ozadje. Za tiste, ki se želijo poglobiti v zgodovino vina, bo 22. oktobra organiziran ogled grajske vinske kleti z degustacijo. Ljubitelji umetnosti pa se lahko veselijo posebnega dogodka “Wine & Paint” 27. oktobra v Stari steklarski. Tam bodo ob degustaciji vin Statera Wines lahko izrazili svojo kreativnost s slikanjem.

Zaključna degustacija se bo odvila 28. oktobra v Dominikanskem samostanu, kjer bo vino predstavljalo Vino Simčič. Blaž Vidovič bo poskrbel za kulturni program večera. Lepa novica za vse udeležence je, da so vsi dogodki v sklopu festivala brezplačni, razen ogleda grajske kleti. Ne zamudite te izjemne priložnosti in se pridružite ljubiteljem vina na tej čudoviti prireditvi.