Vikend poln dogodivščin na Ptuju

Prihajajoči vikend Ptuj, najstarejše mesto v Sloveniji, obljublja pester nabor dogodkov za vse generacije. Dogajanje se začne v petek, 1. marca, s podpornimi skupinami za družine v Špajzi modrosti, kjer se ob 9. uri odvija srečanje z naslovom “Kako naprej – ob kavi ali čaju?”. Ob 11. uri bo Ptujski grad gostil javno vodstvo za družine v sklopu programa “Poglej v muzej: Zimske počitnice v Ptujskem gradu”, ki obiskovalcem nudi edinstven vpogled v bogato zgodovino in kulturo tega območja.

 

Popoldan bo Špajza modrosti ob 14. uri ponovno odprla svoja vrata z delavnico “S slikanjem krepimo odnose v družini”, ki obljublja kreativno preživljanje časa za starše in otroke. Mestni kino Ptuj pa pripravlja filmski maraton za ljubitelje kinematografije vseh starosti, s pričetkom ob 16. uri s predvajanjem filma “Šola čarobnih živali 2”, sledijo pa projekcije filmov “Bob Marley”, “Pošast”, “Adamant” in zaključek z večerno predstavo “Dune: Peščeni planet 2. del”.

Sobota, 2. marca, in nedelja, 3. marca, nadaljujeta z bogatim programom. Ptujski grad vabi na ogled razstav v sklopu “Poglej v muzej”, medtem ko Mestno gledališče Ptuj v soboto ob 9.30 in 11. uri predstavlja priljubljeno otroško predstavo “Janko in Metka”. Ljubitelji zgodovine bodo lahko raziskali rov pod Ptujskim gradom, kino pa ponuja ponovne projekcije uspešnic, med katerimi ne manjka “Šola čarobnih živali 2”, “Bob Marley”, “Pošast”, “Adamant” in “Dune: Peščeni planet 2. del”.

Za tiste, ki uživajo v zimskih radostih, bo mestno drsališče odprto v petek od 15. do 20. ure, v soboto pa se čas drsanja podaljša od 10. do 20. ure, seveda ob primernih vremenskih pogojih. Ta konec tedna Ptuj ponuja ne le filmske užitke in kulturno obogatitev, temveč tudi priložnosti za športne aktivnosti in družinsko preživljanje prostega časa. Za več informacij o sporedu Mestnega kina Ptuj in aktualnih razstavah obiščite uradno spletno stran.

MR