Vikend poln dogajanja v Ptuju!

Petkov Uvod v Vikend

Vikend v Ptuju se začne z bogatim petkovim programom, namenjenim družinam in ljubiteljem filma. Dopoldne bo v prostorih Špajze modrosti potekala podporna skupina za družine, kjer se bodo ob kavi ali čaju pogovarjali o nadaljnjih korakih in izzivih v družinskem življenju. Popoldne pa se ta ista lokacija spremeni v ustvarjalno delavnico, kjer družine skozi slikanje krepijo medsebojne vezi. V Mestnem kinu Ptuj pa se dan nadaljuje s filmskimi projekcijami za vse starosti, od popoldanskega prikaza “Kung Fu Panda 4” do večernega filma “Back to Black”.

 

Sobota Polna Raznolikih Aktivnosti

Sobota prinaša še več raznolikih dejavnosti. Zjutraj se obiskovalci lahko udeležijo dogodka na temo mladinske kulture v Stari steklarski ali preživijo študijski dan v miru Minoritskega samostana. Otroci in družine se lahko zabavajo na jutranji projekciji animiranega filma “Pastirci” v Mestnem kinu. Popoldne je idealen čas za raziskovanje podzemlja Ptuja z vodenim ogledom rova pod Ptujskim gradom. Večer je rezerviran za glasbene navdušence z tributom Pink Floyd in koncertom v Qcenter Ptuj, ki praznuje obletnico.

Nedelja za Sprostitev in Zabavo

Nedelja v Ptuju zaokroži vikend z družinsko orientiranimi aktivnostmi. Dopoldne bo grad Turnišče prizorišče cirkuške predstave na kolesih, ki bo zagotovo navdušila tako mlajše kot starejše obiskovalce. Popoldan pa se filmska zabava nadaljuje v Mestnem kinu Ptuj z drugim prikazom filma “Kung Fu Panda 4” in večernimi projekcijami, ki vključujejo “Izganjalce duhov: Ledena grožnja” in “Back to Black”.

Vsak dan vikenda v Ptuju ponuja edinstveno mešanico kulturnih, izobraževalnih in zabavnih dogodkov, ki so zasnovani tako, da zadovoljijo raznolike interese obiskovalcev. Mesto Ptuj tako postaja vibrantno središče, kjer se zgodovina prepleta z modernim, obiskovalcem pa nudi raznolike možnosti za preživljanje prostega časa.