Vikend na Ptuju: kultura, zabava in druženje za vse generacije

Prihajajoči vikend v mestu Ptuj prinaša širok spekter dogodkov, ki so namenjeni vsem starostnim skupinam in okusom. Pestrost dogajanja obljublja kulturo, zabavo in druženje.

 

V petek se dan začne z delavnico v Špajzi modrosti, kjer se bodo družine ob 9. uri srečale na podporni skupini “Kako naprej – ob kavi ali čaju?”. Popoldne, prav tako v Špajzi modrosti, bo potekala še ena podporna skupina na temo krepitev družinskih odnosov skozi slikanje. Ob 17. uri se v Refektoriju minoritskega samostana odvija zaključni koncert seminarja za godalce. Mestni kino Ptuj bo ves dan gostil različne filme, vključno s “Tačkami na patrulji: Silni film”, “Željo”, “Srečnim naključjem” in “Perom”. Večer se bo nadaljeval z akustičnim večerom v Kavarni Evropa in filmom “Napoleon” v mestnem kinu, končal pa s koncertom Slade & Get Back v dvorani Campus Ptuj.

Sobota prinaša tradicionalni Katarinin sejem, ki bo potekal na trgih in ulicah starega mestnega jedra od zgodnjih jutranjih ur pa vse do popoldneva. Obiskovalci se bodo lahko udeležili smučarskega sejma pred prodajalno Tuš v Qcentru Ptuj, ki se začne ob 10. uri. Popoldne bo v rovu pod Ptujskim gradom potekal voden ogled, za katerega so zaželene predhodne prijave. Mestni kino Ptuj bo ponovno poln filmskih projekcij, vključno z večernim koncertom Glasbene šole Feldbach iz Avstrije v Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj in nastopom Primoža Vidoviča s kvartetom v Dominikanskem samostanu.

Nedelja bo v znamenju filmskih projekcij v Mestnem kinu Ptuj, kjer se bodo ponovno vrteli filmi “Tačke na patrulji: Silni film”, “Želja”, “Srečno naključje” in “Pero”, zaključil pa se bo z “Napoleonom”.

Za več informacij o sporedu in dogodkih lahko obiščete spletno stran Mestnega kina Ptuj ali pa poiščete aktualne razstave in druge ponudbe na spletni strani visitptuj.eu. Ptuj bo ta vikend resnično zaživel s pestrim naborom dogodkov, ki združujejo kulturo, umetnost in druženje.