Vikend dogajanje na Ptuju: Praznična čarovnija v mestnem srcu

Ta vikend, od petka, 15. decembra, do nedelje, 17. decembra, Ptuj oživlja s prazničnim vzdušjem, ki ga prinaša dogodek “Ptuj – Pravljični Mestni trg in staro mestno jedro”. Mesto se bo spremenilo v pravo pravljično deželo, ki obljublja čarobno doživetje za obiskovalce vseh starosti.

 

V petek se bo dan začel s pravljičnim vrtiljakom in drsališčem, ki bo odprto vse do večera. Vrhunec dneva bo poharska komedija “Je kir ke reko?” v Mestnem kinu ob 19. uri in akustični večer v Kavarni Evropa. Za ljubitelje umetnosti bo ob 18. uri v Galeriji mesta Ptuj otvoritev priložnostne razstave malih likovnih del ptujskih umetnikov.

Sobota prinaša raznolik program, začenši z brezplačno muzejsko delavnico “Prosojni angeli” na Ptujskem gradu. Otroška predstava “Božična simfonija” bo zabavala najmlajše, medtem ko bodo ljubitelji vina uživali v vinski degustaciji v temi v rovu pod Ptujskim gradom. Večer bo popestril koncert Gimnazije Ptuj z naslovom “Iskrivo” in “Funky Disco Night” v Kavarni Evropa.

Nedelja prinaša še več prazničnih doživetij, vključno z lutkovno predstavo “Veseli december: Štiri letni časi” in obiskom Tete Zime in Dedka Mraza na Pravljičnem Mestnem trgu. Zanimiv bo tudi stand up komedija “Iznenada Salome” na odru Gimnazije Ptuj.

Celoten spored dogajanja, vključno s filmi v Mestnem kinu Ptuj, je na voljo na uradni spletni strani kina. Za več informacij o aktualnih razstavah in drugih dogodkih obiščite tedenski napovednik na visitptuj.eu. Ta vikend na Ptuju obljublja nekaj za vsakogar, zato vabljeni, da se prepustite prazničnemu vzdušju in uživate v bogatem kulturnem programu.

MR