Vedno več ilegalnih migrantov!

Slika je simbolična. Foto: policija.si

V preteklem dnevu so v naših krajih ponovno ujeli več ilegalnih migrantov! Koliko jih je mejo prečkalo ne, da bi jih ujeli? A bi morali na mejo poslati vojsko?

 

ODKRIT MAROČAN

Včeraj,  ob  8.30, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na podvozju priklopnega  tovornega  vozila  registrskih  oznak  BiH,  odkrili skritega državljana Maroka, ki je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Maročana  so  zavrnili  nazaj  na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim
organom.

PRIJELI TRI TUJCE

Včeraj  popoldan  so  policisti  na  območju  PP Ormož prijeli 2 državljana Kosova  in  1 državljana Albanije, ki so pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno  vstopili  v našo državo. Vse tri bodo predvidoma danes predali hrvaškim varnostnim organom.

ZAVRNJENA DRŽAVLJANA MAROKA

Danes,  ob 1. 20 so nam avstrijski varnostni organi zavrnili dva državljana Maroka,  ki  sta z vlakom potovala iz Slovenije v Avstrijo. Obstaja sum, da sta  v  Slovenijo  vstopila  na nedovoljen  način.  V Sloveniji sta bila v začetku leta 2020 že obravnavana zaradi nedovoljenega prestopa državne meje in sta bila takrat  predana hrvaškim varnostnim organom.

Ker  sta  danes  zaprosila  za  mednarodno  zaščito  v  naši  državi, so ju policisti prepeljali v Azilni dom v Ljubljani.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR