Val nezakonitih prehodov meje: v Slovenski Bistrici zajeti Sirijci, kitajski državljani prijeti v Gorišnici

Slika je simbolična in je ustvarjena s pomočjo AI orodja.

V zadnjih dneh so se v Sloveniji povečali primeri nezakonitih prehodov državne meje, kar povzroča zaskrbljenost med prebivalci obmejnih občin. Kljub prazničnemu času, vlada pod vodstvom Roberta Goloba ni pokazala zadostne odzivnosti na te težave, kar v javnosti vzbudilo kritike.

V Slovenski Bistrici je bil nedavno ustavljen voznik iz Kirgizije, ki je nezakonito prevažal tri Sirijce brez ustreznih dokumentov. Voznik je bil pridržan in bo priveden pred Okrožno sodišče v Mariboru. Sirijci so bili po postopku odpeljani v azilni dom.

Poleg tega so policisti na območju Gorišnice prijeli 13 kitajskih državljanov, ki so nezakonito prestopili mejo iz Hrvaške. Postopki s temi tujci še trajajo.

To pomanjkanje ukrepanja s strani vlade vzbudilo zaskrbljenost med lokalnimi prebivalci, ki se čutijo ogrožene in prezrte. Kritiki opozarjajo, da nezadostna pozornost vlade do problematike nezakonitih migracij ogroža varnost in mir v obmejnih območjih. Občani in lokalne oblasti zahtevajo bolj odločne ukrepe in jasno strategijo za obvladovanje te problematike, posebej v času, ko bi morali uživati v prazničnem miru.

MR