V okolici Ptuja zgolj 7 testiranj za koronavirus – vsi negativni

Koronavirus
Foto: Pixabay

 

Danes je županja Mestne občine Ptuj sklicala sestanek s predstavniki Zdravstvenega doma Ptuj, Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, JZ Lekarne Ptuj, Lekarne Toplek, z ravnatelji osnovnih šol, direktorjem Šolskega centra Ptuj in ravnateljem Gimnazije Ptuj. Tema sestanka so bili ukrepi, vezani na širjenje koronavirusa. Po sestanku je direktorica ZD Ptuj, Metka Petek Uhan podala izjavo za javnost.

 Poudarila je, da je bilo do sedaj na območju Ptuja in okolice za koronavirus testiranih 7 oseb, ki so bile na testiranje napotene na vstopno točko v Maribor. Vsi napoteni so bili na testiranju negativni.

Razlog za napotitev na testiranje pa je bil v tem, da so bili nedavno v tujini oz. so bili v stiku z nekom iz tujine. 

Direktorica zdravstvenega doma Ptuj je poudarila, da opažajo bojazen pred virusom tudi na našem območju, saj se veliko število ljudi obrača za nasvete preko telefona. Po njenih zagotovilih so preventivni ukrepi vzpostavljeni in so zadeve obvladljive. 

Svetovna zdravstvena organizacija je med tem stanje že razglasila za pandemijo. V Sloveniji je po zadnjih podatkih potrjenih že 57 primerov, kar je več kot 50% dnevni porast odkritih okužb.

Foto: Twitter/WHO