V kombiju prevažali 30 ilegalcev

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Včeraj  ob  12.00  so  policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem  vozilu  srbskih  registrskih  oznak,  ki  ga je vozil državljan  Srbije,  odkrili  štiri skrite tujce (dva državljana Bangladeša, državljana  Afganistana  in državljana Mjanmara), ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

TUJCE SPRAVILI ČEZ DRŽAVNO MEJO

Policisti  Policijske  postaje  Podlehnik  so  včeraj, v jutranjih urah, na območju  Podlehnika zaustavili  voznika  kombiniranega vozila italijanskih registrskih  številk, 20-letnega državljana Ukrajine, ki je v tovornem delu vozila  prevažal  30  tujcev, po 15 državljanov Bangladeša in Pakistana, ki niso imeli dovoljenja za vstop v Republiko Slovenijo in prebivanje v njej.

Z  zbiranjem  obvestil  je  bilo  ugotovljeno,  da je bil v opisani skupini tujcev  tudi 31-letni državljan Pakistana, ki je član hudodelske združbe in je  bil  zadolžen  za  to, da je tujce peš, nezakonito, spravil čez državno mejo   iz  Hrvaške  v  Slovenijo.  Oba  osumljenca  sta bila  privedena  k preiskovalnemu  sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper oba odredil sodno pridržanje.

Za  ostalih  30  tujcev  potekajo  postopki  za vrnitev hrvaškim varnostnim organom.

Preberite še:

Nov semafor

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Cepljenih že preko pol milijona

V Sloveniji tudi tuji policisti

 

MR