Cepljenih že preko pol milijona

Cepivo je varno! Foto: Pixabay

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je napovedal, da bi lahko v zeleno fazo prišli v desetih dneh oziroma po nekoliko počasnejšem scenariju v začetku junija, je dejal na novinarski konferenci. Dodal je, da bo Slovenija do konca junija dobila 2,6 milijona odmerkov cepiva, s čimer bi brez težav dosegli 75 odstotno precepljenost.

 

Po besedah Kreka zadnji podatki o epidemiji po svetu kažejo, da v Evropi pojenja, medtem ko se v Aziji razmere še vedno zaostrujejo, posebno v Indiji. Izpostavil je, da je dober podatek padajoč trend števila okužb v vseh okoliških državah Slovenije.

“Zadali smo si, da bi čim prej radi prišli pod 300 okužb dnevno. V desetih dneh bi lahko po napovedih strokovnjakov prišli v zeleno fazo, z večjo verjetnostjo pa v prvih dneh junija. A spadamo še vedno med pet najbolj ogroženih držav v Evropi,” je dejal.

Krek je napovedal, da bodo danes poslali SMS vsem, ki se še niso prijavili na cepljenje in niso bili cepljeni. Do zdaj je bilo z enim odmerkom cepljenih 512 tisoč ljudi.

Preberite še:

Ponovno dovoljene kulturne prireditve

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

V Sloveniji tudi tuji policisti

Cepljenje za vse!!!

 

MR