V dveh dnevih lahko izboljšamo stanje epidemije

“Prvi rezultati bodo vidni že čez dva dni”

“Če bomo danes ravnali drugače, bomo čez dva dni videli prve rezultate, to pa gre naprej kot plaz. Danes lahko spremenimo zadeve, a za to se moramo odločiti,” je povedal prvi epidemiolog v državi, Mario Fafangel.

Če se danes odločimo pravilno, se gremo cepit, držimo socialno distanco ali si naložimo aplikacijo OstaniZdrav, se bo zelo hitro pokazalo, da smo ravnali prav. Ampak to moramo storiti vsi!

NIJZ zbira in analizira podatke vsak dan. Trenutno nam podatki govorijo, da je najbolj varen ukrep za zaustavitev epidemije PCT pogoj. Potrebujemo pa tudi sodelovanje posameznikov pri doslednem upoštevanju priporočil.

“Sedaj imamo podatke, na začetku epidemije jih nismo imeli. Poslanstvo epidemiologov je, da povemo, kaj ti podatki pomenijo in kako ukrepati. Podatki pravijo, da potrebujemo PCT. Cepljenje je najbolj varen ukrep za zaustavitev epidemije, za posameznika, za družbo. Že od začetka smo opozarjali, da se del populacije pač ne bo cepil, in to moramo razumeti, moramo sprejeti. Zato potrebujemo dostopno testiranje in druge ukrepe,” je dejal Fafangel.

Preberite še:

Zaprtje gostiln?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Neverjeten porast okužb! Ukrepi se zaostrujejo!

Pijan povzročil prometno. Umrl 62 letni sopotnik.

 

MR