Ustavna obtožnica polna laži!

Precepljenost v Sloveniji med najboljšimi v EU,

Nebuloze v ustavni obtožbi: Objavljamo dokument, ki razkriva, da je Slovenija med desetimi najuspešnejšimi

 

Slovenija cepi proti Covidu-19 s tempom, ki bo omogočil zadostno precepljenost odraslega prebivalstva za učinkovito zaustavitev večine epidemičnega vala do začetka poletja, razkriva dokument, ki ga lahko preberete v nadaljevanju.

Dokument, star je 3 dni, povsem zanika nebuloze v ustavni obtožbi glede cepiv. Podatki iz semaforja precepljenosti namreč kažejo, da je Slovenija nad EU povprečjem in med desetimi najuspešnejšimi državami na svetu. In to kljub temu, da je bivši minister za zdravje Tomaž Gantar na podlagi mnenja svetovalne skupine za cepljenje naročal predvsem cepiva dobivitelja AstraZeneca, ki je bila sprva predstavljena kot najhitrejša in najcenejša, a sedaj dobavlja zgolj četrtina pogodbenih količin.

Po našem prevzemu MZ smo si dodatno izborili še skoraj 1.5 mio doz BF cepiv, kar nam omogoča sedanji nadpovprečni tempo cepljenja, sicer bi bili tam kot Hrvati ali Bolgari. In, kar je najpomembnejše, kar nam bo omogočilo zadostno precepljenost odraslega prebivalstva za učinkovito zaustavitev večine epidemičnega vala do začetka poletja.

Preberite še:

Potek Velike noči v času popolnega zaprtja!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zakaj imamo ukrepe? Čemu koristijo?
Opozicija zavrača sodelovanje! SRAMOTA!

 

MR