UDARNE NOVICE: Težavna sobota v Ormožu in Mariboru – alkoholizirani voznik, prometna nesreča, nesreča pri delu in odtujen skuter

Policija
Foto: Facebook

V soboto, 16. septembra 2023, so policisti v Ormožu in Mariboru imeli pestro delo, pri čemer so obravnavali več nevarnih in resnih dogodkov:

 

  1. Alkohol v krvi povzroča težave: Na Policijski postaji Ormož so policisti zjutraj imeli v postopku voznika osebnega avtomobila. Po preizkusu z alkotestom, ki je pokazal visoko vrednost alkohola (1,2 promila), so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali.
  2. Prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti: Policisti postaje prometne policije Maribor so popoldne obravnavali hudo prometno nesrečo na območju Ormoža. Voznik motornega kolesa je zaradi prevelike hitrosti padel in se hudo poškodoval.
  3. Nezgoda pri delu z hlodovino: V jutranjih urah so policisti Policijske postaje Ormož obravnavali resno nesrečo pri delu. Pri nakladanju hlodov je delavec utrpel hude poškodbe in je bil s helikopterjem prepeljan v UKC Maribor. Kazenska ovadba bo sledila.
  4. Tatvina električnega skuterja v Mariboru: Sredi dopoldneva je na Glavnem trgu v Mariboru neznanec odtujil parkiran električni skuter, s čimer je lastnika oškodoval za več tisoč eurov. Policisti bodo podali kazensko ovadbo.
  5. Nezakoniti prestop meje: Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so v popoldanskih urah na mariborski železniški postaji zadržali pet državljanov Rusije, ki so nezakonito vstopili v državo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in bili prepeljani v azilni dom.

Ob tem pozivamo vse državljane k previdnosti, spoštovanju zakonov in varnosti na cestah.

MR