V času korona krize se je spremenilo izvajanje šolskega programa. Učenci dobivajo učno snov na daljavo preko spletnih aplikacij.

 

Zalomilo se je pri dostopnosti do interneta in računalnikov

Nimajo vsi učenci dostopa do interneta ali računalnika. Za te namene bodo učencem iz socialno šibkejših družin danes poštarji dostavili 172 tabličnih računalnikov in 482 modemov ter jim tako omogočili mobilni dostop do interneta za izobraževanje na daljavo.

Ministrstvo za izobraževanje
Ministrstvo za izobraževanje. Foto: Twitter

Številne šole in občine so pozvale ljudi in podjetja, da donirajo računalnike za učence, ki jih nimajo in jih v tem času za sledenje učnega programa nujno potrebujejo. Dobrodelna akcija je zelo uspešna in še vedno poteka.

K dobrodelni akciji so pristopila podjetja A1, Telekom Slovenije, Nova KBM, Abanka, Actual I.T. in Pošta Slovenije. Na Ministrstvu za izobraževanje ob prvi pošiljki računalnikov poudarjajo, da so donacije nekaterih večjih podjetij spodbudila druga podjetja in posameznike, ki želijo s svojimi donacijami pomagati otrokom pri izobraževanju na daljavo.

Ministrstvo za izobraževanje poziva vse učence in njihove starše naj sporočijo svojim učiteljem, če nimajo računalnika ali dostopa do interneta. Učitelji bodo informacije posredovali pristojnim, ki bodo priskrbeli, da bodo imeli vsi učenci dostop do učenja na daljavo.

Preko socialnega omrežja pa so v dar ponudili svoje računalnike tudi številni uporabniki Facebooka.

Podarim računalnik
Podarim računalnik. Foto Facebook

Če želite biti redno obveščeni o poteku koronavirusa, všečkajte FB stran:

Vir: STA

MR