Trgatev na Ptuju

Mestna občina Ptuj je uspešno izpeljala tradicionalno trgatev modre kavčine – žametne črnine, potomke najstarejše trte na svetu, ranfola in zierfandlerja.

 

Ljubitelji žlahtne kapljice so se zbrali ob potomki najstarejše trte na svetu, na grajskem griču, ki je že od leta 1994 ponos najstarejšemu slovenskemu mestu, ki se ponaša tudi kot mesto trte in vina. Ob glasbi Ptujskih godcev je zbrane pozdravila ptujska vinska kraljica Monika Kovačič, ki bo krono novi vinski kraljici predala letos ob martinovem in vinarji Društva vinogradnikov in sadjarjev Osrednje Slovenske gorice, ki vzorno skrbijo za trto v mestu in pridelujejo odlična vina. Mestni viničar Andrej Rebernišek je povedal, da je letošnja letina kljub suši in nadpovprečnim temperaturam dobra in poudaril, da pa je trta tista, ki nikoli ne obupa.

Kletar Rudi Potrč je ob tej priložnosti z mestnim viničarjem županji predal 22 steklenic posebne polnitve modre kavčine, vino potomk stare trte, ki lepo uspevajo na ptujskem grajskem griču, Destrniku in v Ljubstavi v videmski občini.

Z novim vinskim letnikom bodo na Ptuju nazdravili že čez dober mesec na veselem Martinovanju.

Preberite še:

Kakšna je resnica glede RTV?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Vlada naj preneha z manipulacijami v škodo starejših

Brezglavo zapravljanje državnega-našega denarja

 

MR