Tragično streljanje v Slovenski Bistrici zahtevalo eno življenje, drugi udeleženec hudo poškodovan

Slika je simbolična. Foto: Pixabay
Slika je simbolična. Foto: Pixabay

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor je bil obveščen o streljanju na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica v nedeljo, 28. aprila 2024, ob 20.12 uri. Dogodek, ki se je začel z verbalnim sporom med tremi polnoletnimi moškimi med druženjem, se je hitro stopnjeval do uporabe strelnega orožja.

 

Na kraju dogodka je 58-letni moški umrl zaradi strelnih poškodb, medtem ko je bil 50-letnik hudo telesno poškodovan in odpeljan v UKC Maribor, kjer je prejel potrebno zdravniško oskrbo. Po prvih ugotovitvah policije kaže, da gre za kaznivo dejanje poskusa umora in poškodovanje s strelnim orožjem.

Preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec sta bila obveščena in sta prišla na kraj dogodka. Udeleženci dogodka do sedaj niso bili znani policiji kot storilci kaznivih dejanj ali prekrškov iz nasilja.

Kriminalisti iz Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor nadaljujejo z ogledom kraja dogodka in zbiranjem obvestil za razjasnitev okoliščin. Končne ugotovitve bodo sporočene pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu. Motiv za streljanje trenutno še ni znan.

MR