Tanja Fajon si je zaželela fotografije z državniki, ti pa je niso spustili medse

Postavila se bom zraven, ti pa hitro slikaj,” tako je twitteraš MX komentiral sliko Tanje Fajon, ki je ne prikazuje v najboljši luči. Ministrica za zunanje zadeve je očitno hotela dokaz, da jo zahodni voditelji, med drugim tudi nemški kancler Olaf Scholz, upoštevajo kot enakovredno državnico. A slika, ki jo je na spletu objavil nekdanji predsednik vlade, je precej spodletela, saj dokazuje ravno nasprotno. Spomnila pa je še na eno njeno laž, ki jo je izrekla v intervjuju za Dnevnik, so zapisali na Nova24tv.si. 

 

Tanja Fajon se je poleg premiera Roberta Goloba in obrambnega ministra Marjana Šarca te dni mudila v Madridu na vrhu Nata. Medtem ko se je Robert Golob ob robu zasedanja uspel “proslaviti” s svojo izjavo za BBC, in je Marjan Šarec še naprej sledil svoji mantri, da “nimam kaj misliti, bom videl, kaj se bo zgodilo,” je Tanja Fajon iskala ugodne priložnosti za fotografijo, ki pa je ni in ni bilo. Vsaj tako je soditi po fotografiji, ki jo je na spletu objavil Janez Janša. Fotografija prikazuje našo zunanjo ministrico, kakor da bi nadvse rada bila slikana v družbi velikih državnikov, a je ti ne spustijo medse.

Vodja opozicije ob sliki ni pripisal nič drugega kot šaljivi ključnik #metooplease (tudi jaz, prosim), zato pa so se pod njegovo objavo razpisali drugi spletni komentatorji, ki jim je ministrica s svojim poskusom “državništva” popestrila dan. Uporabnik Miran je zapisal: “Brez smeha se ne da živeti,” combatvombat9 pa se je oddahnil: “Še dobro, da je ni kak varnostnik stran zvlekel.”

Vir: Nova24tv.si