Številni glasbeni vrhunci na Ptuju

Od 21. do 30. julija se bo na Ptuju odvijal že 14. glasbeni festivala Arsana, ki bo poskrbel za številne glasbene vrhunce, za dogodke “Glasba v mestu”, “Oder mladih”, “Otroški festival”, “Glasba v parku” in “Poletna glasbena šola”.

 

ČETRTEK, 21. JULIJ 2022

KONCERT BENDOV IN GLASBENE PRIPRAVNICE POLETNE GLASBENE ŠOLE

Ob 19.00, Slovenski trg, brezplačno

Nastopajo: Udeleženci poletne glasbene šole

Po lanskem uspešnem koncertu bendov lahko pričakujemo, da bo tudi letošnji zaključek Poletne glasbene šole nabit s pozitivno energijo, sproščenim vzdušjem in udarnimi glasbenimi točkami udeležencev delavnic. Novost letošnje Poletne šole je »mala glasbena šola (pripravnica)« za najmlajše. Ti bodo na zaključnem koncertu navduševali s petjem, plesom, igro ter muziciranjem s pomočjo ksilofonov, zvončkov, raznih tolkal in drugih glasbil.
RAIVEN: DOLOROSO (elektro-opera) 

Ob 21.00, Dom kulture Muzikafe, cena: 15€

 

Nastopajo: Raiven – vokal, harfa, ZanB – violončelo, Luka Beljan – violina

Raiven, akademsko izobražena glasbenica razvija strast in ljubezen do opernega petja in tudi do avtorskega udejstvovanja v popularni glasbi. Po opravljenem magistrskem študiju opernega petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani se je posvetila preučevanju ženskih likov, katerih usodo je pisala bolečina. Z vživljanjem v zgodbe protagonistk operne umetnosti je izoblikovala opus arij. Doloroso – elektroopera je celovita glasbena izkušnja onkraj omejitev, kjer se gracioznost klasike in opernega petja zlijeta s pop glasbo.

Preostali program je na voljo na:

http://festivalarsana.com/program-2021/

Vir: www.ptuj.si

Preberite še:

Golobove najzanimivejše izjave

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zdravstvena stroka kritična do Golobovih nasvetov: To je posmehovanje iz zdravja naroda in odgovornega ravnanja

Novi fiasko Klakočar Zupančičeve

 

MR