Trenutno je v domu starejših občanov v Ljutumeru še vedno okuženih 11 stanovalcev. Stanje se počasi noramlizira, prihodnji teden se bodo pričeli tudi obiski.

 

Stanje se normalizira

Na spletni strani doma starejših občanov Ljutomer sporočajo, da uspešno sodelujejo z zdravstvenimi strokovnjaki UKC Maribor s katerimi so pripravlili tudi strokovna navodila, ki bodo omogočila obiske, ki jih bodo pričeli izvajati postopoma v naslednjem tednu, ko bodo izpolnjeni tudi vsi ostali pogoji. V začetku tedna bodo tudi obvestili svojce o načinu izvajanja obiskov.

Včeraj se je sestala tudi koordinacijska skupina na kateri sta sodelovali tudi predstavnici Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstva za zdravje. Na sestanku so analizirali delo v zadnjem tednu, pri vzpostavljanju zahtevnega okolja obvladovanja okužb jim pomaga in svetuje ekipa zdravstvenih strokovnjakov iz UKC Maribor.

Sodelovanje z UKC Maribor zelo uspešno

Ugotovljeno je, da se njihov sistematično pripravljen plan uspešno uresničuje in da je medsebojno sodelovanje zelo dobro, rezultat enotedenskega dela je skorajšnja normalizacija stanja v domu. Pristop UKC Maribor, ki svoje znanje ob delu in z vzgledom prenaša na naše in nekatere gostujoče zaposlene, se je pokazal kot zelo učinkovit. Po opravljeni analizi so na sestanku zastavili aktivnosti za naslednje dni. Vodstvo doma ni skrivalo zadovoljstva in se je vsem prisotnim zahvalilo, še posebej za mentorski pristop strokovnjakov UKC Maribor, ki prenašajo svoje znanje in izkušnje glede zahtevnega obvladovanja okužb na naše zaposlene.

Vir: www.dso-ljutomer.si

Nimajo vsi domovi za starejše občane težav z okužbami

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Jožica Šemnički: V Domu upokojencev Ptuj izvajamo vse potrebne zaščitne ukrepe v skladu…

MR